Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Wat kan de herfst nog meer met je doen...

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 25 november 2019 om 12:51

Wanneer we uit balans zijn vallen de lichamelijke klachten als eerste op. Daar hebben we pas echt last van. Maar voordat lichamelijke klachten ontstaan heeft je lichaam al signalen aangegeven dat je uit balans aan het raken bent. Het ervaren van vermoeidheid, spanningen {die we tegenwoordig gewoon voor lief nemen} en geïrriteerdheid zijn tekenen dat je minder goed naar jezelf luistert. Deze signalen langere tijd negeren geven op den duur lichamelijke klachten. We zitten nu al even in de herfst en wat kan je aan jezelf merken op geestelijk gebied als je Metaalelement verstoord dreigt te raken?

In mijn vorige blog heb ik het gehad over de fysieke gevolgen van een disbalans in Metaal. Als we uit balans raken komen er niet alleen fysieke klachten,we zijn een compleet mens waarbij de disbalans zich ook uit in geestelijke klachten.


Je kan je te ver terugtrekken, te introvert zijn, weinig humor hebben die bij anderen aanslaat en bij ernstige dibalans laat je anderen niet meer dichterbij komen. Moeite hebben met het plukken van je vruchten, je hebt geen zicht op je mogelijkheden en bekijkt alles negatief. Ook afscheid nemen kost je moeite, je blijft in het verleden hangen en staat daardoor niet makkelijk open voor nieuwe inzichten. Maar ook extreem opruimen kan een disbalans betekenen. Buitensporig verdriet en melancholie, er te lang in blijven hangen en het leven niet oppakken valt ook onder een disbalans. Maar wat is te lang? Dat is moeilijk voor een ander in te vullen. Het verklaart wel waarom er in de herfst meer vraag is naar psychische ondersteuning,

De herfst en het Metaalelement roept deze gevoelens meer op. Ook kan het zijn dat je verdedigende energie niet stabiel is. Heb je het gevoel dat je na een werkdag extreem vermoeid bent terwijl je eigenlijk niet echt veel gedaan hebt dan kan het zijn dat anderen jouw energie bij je weg kunnen halen. Zelf had ik daar in het verleden veel last van maar was het me niet bewust. Tegenwoordig probeer ik me er meer bewust van te zijn dat ik meer bij mezelf blijf. En dat valt echt niet altijd mee als je dagelijks met mensen werkt. Anderen zijn zich dit meestal ook niet bewust maar het is geen loos praatje dat je goed voor jezelf moet zorgen alvorens je dit voor een ander kan doen.

Hoe doe je dat nou; goed voor jezelf zorgen? Metaal levert 40% van je totale energie, het is dus echt wel de moeite waard om hier wat meer aandacht voor te hebben. In mijn vorige blog had ik je al een belangrijke tip gegeven: Bescherm jezelf tegen ziekmakers van buitenaf, bedek vooral je nek en bovenrug met een warme sjaal of jas.


Ik neem je graag nog een stukje mee in het goed voor je Metaalelement zorgen. Word je bewuster van je ademhaling, Ademhaling is een proces wat automatisch gebeurt. Daar heb ik het in een van de vorige blogs over gehad. En dat is jammer want daardoor ademen we vaak te hoog en te oppervlakkig. Ook ademen we vaak niet voldoende uit waardoor we niet voldoende verfrissing van zuurstof binnen krijgen. Eigenlijk verdient ademen net zoveel aandacht als eten maar ook daar gaan we vaak te haastig mee om wat ook energieverlies oplevert. Zelfs met het letten op je houding zorg je ervoor dat je een betere ademhaling kunt creëeren . Probeer goed rechtop te zitten en te lopen. Eigenlijk zijn het hele normale zaken waar je op kunt letten maar door de drukte van de dag ben je hier gewoon niet mee bezig.


Ook het vertroetelen van je huid is heel belangrijk. Denk aan een massage of smeer jezelf eens lekker in met een olie of crème. Door je huid regelmatig te scrubben is ze beter in staat om afvalstoffen uit te scheiden en raakt ze beter doorbloed. Ze ziet er mooier en stralender uit

.
Eet regelmatig en gevarieerd, vooral veel groentes en wat fruit matig zijn met vlees, zuivel en koolhydraten zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk je voedingsstoffen binnen krijgt en je lichaam niet extra belast wordt.
Ook een warm voetenbad met magnesiumvlokken geeft je lichaam de mogelijkheid om dit mineraal tot je te nemen waardoor processen in je lichaam beter werken. Lest best zeggen ze altijd maar zeg eens wat vaker Ja. Ja zeggen? Ik hoor je denken dat je vaker hoort dat je juist vaker Nee moet leren zeggen. Zeker waar als het je beter beschermt tegen het overvragen wat de omgeving soms onbewust doet. Maar Ja tegen dingen die je eigenlijk meestal niet doet, het is zo lekker comfortabel in je veilige modus.

Om goed te zorgen voor je Metaalenergie is het belangrijk dat je kunt loslaten, dat je je starheid kunt laten varen, hierdoor krijg je de mogelijkheid om meer open te staan voor nieuwe ideeën. Als je uit je comfortzone stapt dan is dit spannend maar het geeft je weer energie. Het stelt je in staat om te veranderen en te groeien.

Tijdens mijn behandelingen met voetreflextherapie heb ik het vaak over comfortzones en het toch net iets anders gaan doen. Je comfortzone heeft je toch wat klachten opgeleverd, het is nu tijd om hier kritisch naar te kijken en datgene los te laten wat je niet meer dient. Heel lastig en het hoeft niet met grote stappen maar soms is het zo fijn om gewoon eens even iets anders te doen.

Echt je krijgt er een boost van energie van. Ik hoop dat je de stap durft te wagen en een nog betere jij wil leren kennen. Wie weet tref ik je binnenkort wel in mijn praktijk.

Daag jezelf uit en doe eens gek...

Bron; Blijvend meer energie volgens de vijf elementen van Jeanine Hofs