Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Kan het gebruik van Magnesium voordelen voor je hebben?

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 2 december 2019 om 13:47

Als het bekend zou zijn dat het gebrek aan Magnesium een centrale rol speelt in de typische beschavingsziektes {waaronder stress, hoge bloeddruk, diabetes, te hoge cholesterol, aderverkalking en overgewicht} waar tegenwoordig jonge mensen al mee kampen hebben dan zou het voor veel mensen een reden zijn om dit eenvoudige mineraal dagelijks tot zich te nemen. Het is een mineraal dat je in kunt nemen maar ook via de huid wordt het opgenomen met grote voordelen voor je lichamelijke problemen, je energiepeil en je vitaliteit.

Zelf gebruik ik Magnesiumvlokken voor in mijn voetenbad. Een heerlijk ontspannen moment wat ik probeer zo`n 2x in de week te doen. Op de eerste plaats omdat het rust geeft maar vooral ook omdat het een gemakkelijke manier is om Magnesium tot je te nemen. Magnesium is het sleutelelement onder de mineralen. Het stuurt de gehele stofwisseling aan, oefent invloed uit op alle functieniveau`s van ons lichaam en is een noodzakelijke voorwaarde voor groei en energiewinning. Het is echt niet het enige belangrijke mineraal, maar het neemt een sleutelpositie in bij de coördinatie van alle overige minerale stoffen en is daarom voor ons als mens van buitengewone betekenis.

We hebben een dagelijkse dosis nodig omdat Magnesium niet door het lichaam wordt aangemaakt of kan worden opgeslagen voor later gebruik. Dit mineraal is verantwoordelijk voor het soepel functioneren van ons spierstelsel. Maar ook voor de stofwisseling, de botstructuur en de elektrolytenhuishouding is het onmisbaar. Ons zenuwstelsel heeft veel baat bij een goede beschikbaarheid van Magnesium. In onze snelle Westerse Wereld waarin veel van ons verlangd wordt is het van belang dat we ons goed blijven voelen, dat we opgewassen zijn tegen de eisen van ons dagelijks leven en dat we om kunnen gaan met de stress die dat oproept. Daaruit voorvloeiend speelt Magnesium een grote rol over onze hoeveelheid energie en prestatievermogen, zowel lichamelijk als geestelijk, waarover we kunnen beschikken. Al met al is het goed om na te gaan of je dit mineraal voldoende tot je beschikking hebt.

Magnesiumgebrek kan uit zeer uiteenlopende oorzaken voortkomen. Verhoogde stress, slecht bewerkte voeding, gebrekkige absorptie in het maag-darmkanaal, magnesiumverlies door alcoholgebruik, magnesiumverlies door geneesmiddelen en een verhoogde magnesiumbehoefte tijdens een zwangerschap. Hierdoor kunnen klachten onstaan die te maken hebben met Magnesiumgebrek. Heb je vaak stress, heb je gedurende de nacht last van beenkramp, heb je last van spierkrampen in het bijzonder in je nek en schouderzone, heb je last van migraine, heb je met regelmaat last van een tintelend gevoel in armen en benen zijn een aantal vragen die bij meer dan 2 antwoorden met ja beantwoord kunnen wijzen op een Magnesiumgebrek.

Er zijn allerlei manier waarop je Magnesium tot je kunt nemen zoals een heerlijk warm voetenbad met Magnesiumvlokken, er is een magnesiumolie of-gel waarmee je de huid in kunt smeren en natuurlijk is er de mogelijkheid om het via tabletten tot je te nemen. Welke mogelijkheid je ook verkiest, laat je deskundig voorlichten zodat de Magnesium ook daadwerkelijk zijn werk voor je kan doen. 

Ik gebruik Magnesiumgel desgewenst tijdens mijn behandelingen van voetreflextherapie, de gel moet dan 20 minuten inwerken en daar heeft het dan mooi de tijd voor tijdens een behandeling. Het voordeel is dat wanneer ik behandel met Magnesiumgel ikzelf ook via mijn handen Magnesium opneem. Dat noem ik een win/winsituatie. Ben je benieuwd wat een behandeling met Manesiumgel  voor je kan doen dan kan je het gewoon komen uitproberen. Heerlijke gezonde stressvermindering in deze laatste maand van het jaar.

Bron: magnesiumolie gebruikersboek van Dr. Barbara Hendel