Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflextherapie, voor wie eigenlijk!?

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 30 december 2019 om 17:04

Via voetreflextherapie wil ik het liefst klachten voor een cliënt verlichten of nog veel beter deze oplossen. Vaak wordt er dan aan gangbare klachten gedacht variërend van rug-, spijsverterings- en of hormonale klachten. De inzetbaarheid van voetreflextherapie is heel divers. Ikzelf sta ook graag stil bij mensen met een chronische of levensbedreigende ziekte of met een psychogeriatrische ziektebeeld. Juist deze mensen kunnen veel baat hebben bij een behandeling met voetreflextherapie.

Tijdens een behandeling komt je lichaam tot rust, zowel lichamelijk als geestelijk. Het komt niet vaak voor dat die rust niet gevonden wordt. Het liefst ondersteun ik mijn behandelingen met een etherische olie en rustgevende muziek, dat maakt het plaatje vaak compleet. Je komt mijn praktijk binnen waar de kaarsjes branden, een etherische olie verwarmt wordt en  rustgevende muziek of geluiden je laten ervaren dat er even niks hoeft. Als je te kampen hebt met een chronische en/of levensbedreigende ziekte is het erg prettig om je even over te geven aan een paar warme handen die je rust en comfort schenken.

Juist als je leven dagelijks beïnvloed wordt door ongemak, pijn en stress is het fijn om even hiervan verlichting te ervaren. Voetreflextherapie kan je dan net even wat meer energie geven waardoor je de situatie weer wat beter aankunt. Vaak krijg ik als reactie dat men het gevoel heeft de wereld weer aan te kunnen. Ik probeer diegene mee te geven dat ze mogen genieten van het gevoel wat de behandeling heeft opgeleverd maar wel zuinig om mogen gaan met de energie die ze op dat moment ervaren. We zijn in onze maatschappij zo gewend om maar door te gaan ook al ervaren we klachten en zijn deze chronisch of zelfs levensbedreigend. Het is lastig om je over te geven aan rust als je lichaam aangeeft {nog} niet veel te kunnen maar je hoofd alweer vanalles verzonnen heeft. 

Vanuit mijn werkervaring in de zorg heb ik affiniteit met mensen die allerlei klachten ervaren. Hieronder vallen ook mensen met psychogeriatrische klachten, de omgang met hun heeft veel te maken met de juiste afstemming vinden. Communicatie kan op den duur moeilijker worden en dan ontstaat er vaak frustratie omdat zaken minder goed uitgesproken kunnen worden. Het is de moeite waard om te proberen om via voetreflextherapie momenten van ontspanning te brengen om zo deze frustratie te verminderen. Van groot belang is ook dat de naaste van iemand die veel zorg nodig heeft goed voor zichzelf zorgt waardoor deze in staat is om goed te blijven functioneren. Vaak gaat alle aandacht naar diegene met een klacht en vergeet de naaste zichzelf.  Via voetreflextherapie kan ik er  voor beide  zijn. 

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat ik weet waar ik mee bezig ben. Dat is, naast dat ik gewoon erg leergierig ben, de reden dat ik scholingen volg om cliënten goed te kunnen ondersteunen. In 2019 scholingen gevolgd voor stervensbegeleiding maar ook voor voetreflexmassage bij kanker. Hiervoor gekozen omdat ik na de scholing voetreflexmassage na kanker in 2018 meer wilde weten over deze vorm van behandelen. Ik ging bij het Vicki Brownhuis masseren en kwam daar mensen tegen die de ziekte hadden en wilde ze het beste kunnen bieden waar ik me ook goed bij voel. Zo fijn om te weten wat je wel mag doen en wat je beter kan laten en de reacties die ik krijg zijn hartverwarmend.
Komend jaar staan er weer wat scholingen gepland zodat ik vanuit mijn praktijk nog betere behandelingen mag gaan geven; in januari ga ik ooracupunctuur toevoegen aan mijn mogelijkheden en in april meer verdieping met een scholing rouwverwerking.Ook ga ik starten met een nieuwe opleiding therapeutische vaardigheden bij dementie, dit om nog beter de mens met een psychogeriatrisch ziektebeeld en diens naaste te kunnen ondersteunen. Al met al hele mooie plannen waar ik veel zin in heb. Mocht je informatie willen hebben over mijn mogelijkheden voor jezelf of een ander dan kan je contact met me opnemen telefonisch, via mijn contact formulier of loop een keer binnen tijdens het inloopmoment.