Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Hormonen een breed begrip

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 13 januari 2020 om 15:06

Binnen de voetreflextherapie is het hormoonstelsel een belangrijke schakel tussen de grondstoffelijke fysieke -en de fijnstoffelijke energetische wereld. Ze hebben een functie tussen het lichaam en de geest . Ze worden aangestuurd vanuit de chakra`s, deze hebben een directe invloed op het hormonale stelsel. Wanneer de energie niet optimaal kan stromen tussen de chakra`s heeft dit een direct verband met de werking van de hormonen.

Voordat ik me in de hormonen begon te verdiepen kwam ik eigenlijk niet veel verder dan dat het maandelijks gewoon erg vervelend was dat ze er waren. Nu ben ik blij dat er toch nog een regelmaat zit in de maandelijkse perikelen terwijl dat op mijn leeftijd niet echt standaard meer is.Voor mij geeft het aan dat ik redelijk lekker in mijn velletje zit . Onze jongste wordt al bijna 10 jaar en ik weet nog dat voor en na de zwangerschap de maandelijkse perikelen een drama waren. Eigenlijk wilde ik na de laatste zwangerschap niet meer aan de anticonceptie vanwege een natuurlijke afkeer maar op dat moment dacht ik niet anders te kunnen. Tijdens mijn eerste jaar van de opleiding tot voetreflextherapeut durfde ik het aan om daarmee te stoppen. Ik had ondertussen mijn voeding aangepast en allerlei klachten die ik jaren daarvoor terugvoerde op de naderende overgang waren namelijk verdwenen. De combinatie van andere voeding en de behandelingen voetreflextherapie die ikzelf kreeg gedurende de opleiding hadden voor mij een verbluffend resultaat. 

De werking van de hormonen komt in onze Westerse wereld met een steeds toenemendere 24 uurs economie flink onder druk te staan. De laatste 150 jaar zijn onze hersenen en ons lichaam aan verwarring onderhevig door de verandering van de technologie, landbouwmethodiek en ons voedingspatroon. Dat de veranderingen gevolgen hebben voor ons menselijk hormonale systeem heeft twee belangrijke oorzaken;
1. Het gebruik van kunstlicht {in het bijzonder in de winter}
2. De grote hoeveelheden koolhydraten {suikers} die worden gegeten {in het bijzonder in de winter}, mede als gevolg van 1.

Stroomt de energie niet optimaal tussen de chakra`s vanwege verstoringen in het hormonale stelsel of begint het andersom? Dat maakt eigenlijk voor de uitkomst niet uit. Voor ons lichaam zou het vele malen beter zijn als we dichterbij ons natuurlijke levensritme zouden blijven. Vanuit ons hormonale stelsel wordt ons hele lichaam aangestuurd en ontstaat er een verstoring dan kan dit grote gevolgen hebben. We hebben de mogelijkheid om lichamelijke klachten te voorkomen door rekening te houden met ons natuurlijk levensritme, de voeding die we gebruiken en proberen meer te luisteren naar wat ons lichaam aangeeft. 

Een hormoonbehandeling geef ik bij specifieke hormoongerelateerde klachten {per-menstrueel, PMS, prostaatklachten, depressiviteit, slaapklachten, auto-immuunziekten ed} bij vrouwen en mannen of als overgang naar de energetische behandelingen. Dan wordt je lichaam in feite klaar gemaakt om signalen door te geven die niet direct fysiek waarneembaar zijn. Al met al hebben onze hormonen een belangrijke functie binnen ons lichaam en zouden we er wel wat meer aandacht voor kunnen hebben. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen, wij vrouwen zijn wel gevoeliger voor hormoonschommelingen maar bij mannen hebben ze ook een belangrijke rol.Via een behandeling van voetreflextherapie kan ik weer een balans brengen in je hormonale stelsel maar vervolgens is het raadzaam om samen goed te gaan kijken waardoor deze disbalans is ontstaan anders is het natuurlijk zo weer uit balans.