Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflextherapie, fonoforese en ooracupuntuur, wat een mooie combinatie

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 10 februari 2020 om 20:30

Vanuit de voetreflextherapie kijken we naar het lichaam die weerspiegeld wordt in de voeten. In het begin kon ik me er niks bij voorstellen om al die zones te herkennen en van daaruit een behandeling te geven als er specifieke klachten zijn. Vanuit oor acupunctuur/acupressuur kijken we naar het lichaam die weerspiegeld wordt in het oor. Deze twee behandelvormen zijn heel fijn te combineren waardoor de werking versterkt wordt.

Voetreflextherapie is een fijne, meestal zachte manier van behandelen waardoor je via de voeten je hele lichaam kan benaderen. Via de ontspannende werking wordt je zelf genezend vermogen gestimuleerd en kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Ik zeg meestal zachte manier want soms heb je {onbedoeld} een klacht zover op laten lopen dat er een flinke stagnatie in je lichaam is ontstaan welke zich uit in een gevoelige plek op je voeten. Er zijn specifieke plaatsen die vaak al wat gevoeliger zijn dan andere gewoon omdat dat plaatsen zijn waar wat gemakkelijker een stagnatie ontstaat. Je wervelkolom is voor mij een bekende maar zo zijn er meer plaatsen die wat gevoelig kunnen zijn. Deze plaatsen hebben aandacht nodig, de stagnatie hoopt zich daar niet voor niks op. Deze kan ik handmatig behandelen wat een pijnlijke prikkel kan geven en soms heeft iemand dat even nodig maar er zijn meerdere manieren om een stagnatie te verminderen. 

Fonoforese is er een van, een zachte manier van benaderen met een specifieke trilling zodat een stagnatie aandacht krijgt en vermindert. Voor iedere zone op je lichaam kan je specifieke stemvork inzetten welke door de trilling die deze voortbrengt een stagnatie weer in beweging zet. Er zijn ook algemene stemvorken die een breder bereik hebben en daardoor breed inzetbaar zijn. Die heb ik altijd binnen handbereik liggen als een zone erg gevoelig is en ik meer kan bereiken door deze zachte trilling als handmatig een pijnzone opzoeken. Het effect hoeft er niet minder om te zijn en een gevoel van welbehagen heeft vaak toch wel de voorkeur.
Via oor acupunctuur/acupressuur kan ik een klacht benaderen door deze met hele kleine naaldjes aan te prikken op de zone op je oor welke correspondeert met een plaats in je lichaam waar je een klacht ervaart. Deze naaldjes haal ik er na de behandeling weer uit of je kiest voor verblijfnaaldjes, magneetbolletjes of zaadjes. De combinatie van voetreflextherapie en oor acupunctuur/acupressuur is een combinatie van een klacht van 2 kanten benaderen. Stress,pijnlijke zones aan je wervelkolom, maar ook klachten aan je organen zijn op deze manier te behandelen. Via de oor acupunctuur/acupressuur krijgt je lichaam een extra stimulans om stagnaties op te lossen. Zelfs stoppen met roken kan ondersteunt worden, mits je natuurlijk zelf ook graag wil. Maar ook minder behoefte hebben aan eten is te benaderen via je oren. Komende weken als het weer zo zacht blijft gaat ook de hooikoorts weer opspelen, ook dit is via oor acupunctuur/accupressuur te behandelen. Het geeft een scala aan mogelijkheden om klachten te verlichten maar laten we niet vergeten om ook een klacht die zich ontwikkeld heeft aan te kijken en wat deze je wil vertellen. Want het geldt nog steeds als je blijft doen wat je deed blijf je krijgen wat je kreeg. Laten we dat nou niet als uitgangspunt nemen en aan de slag gaan met de mogelijkheid die het lichaam je biedt. 

De gemakkelijkste maar blijkbaar toch lastigste manier van goed voor jezelf zorgen is in beweging blijven.En in beweging moeten we blijven, van binnen en van buiten. Dat half uur per dag licht tot matig bewegen is erg belangrijk om al je processen in je lichaam te activeren. In onze maatschappij vinden we sporten heel belangrijk, de abbonementen vliegen je om de oren maar gewoon simpel iedere dag een half uur je lichaam in beweging krijgen is voor velen toch geen gewoonte. En het hoeft echt niet zo te zijn dat je jezelf uitput, in tegendeel zelfs. Als je beweegt en je hartslag gaat licht omhoog ben je al goed bezig. Dit 7 dagen in de week proberen te volbrengen zou veel mensen goed doen. Ik ga ook een manier bedenken om dit te realiseren want dat het belangrijk is ben ik wel steeds meer van doordrongen. In iedere lezing of scholing die ik volg {en dat zijn er toch stiekem best veel} komt dit naar voren, wil je actief ouder worden met zo min mogelijk klachten dan is in beweging blijven heel belangrijk. Zelf kan je hier aan werken door je lichaam de beweging te gunnen. Ik en vele collega`s therapeuten met mij ondersteunen je graag om je inwendige lichaam in balans te krijgen en te houden.