Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Hoe kom je ondanks alles toch in je juiste Houtenergie

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 20 april 2020 om 11:50

Vanuit mijn vorige blog; De lente, Houtenergie en wat kan dit voor jou doen, heb je wat inzicht kunnen krijgen of deze energie prettig voor je stroomt. Ik heb je ondersteunende tips gegeven waarmee je alvast aan de slag zou kunnen gaan. Lukt het al een beetje om in je juiste Lente {Hout} energie te komen? Komt je energie weer een beetje op gang, voel je het stromen?

Nu neem ik je graag mee om met wat oefeningen door te kunnen pakken om je Houtenergie goed op gang te brengen. Er is zoveel zelf mogelijk op het gebied van zelfzorg en oefeningen dat het zonde is om daar niet mee aan de slag te gaan. Want als de energie van Hout niet lekker stroomt heb je meer kans om vast te lopen. Misschien zitten je schouders vast of loop je vast in al je plannen die je de afgelopen periode bedacht had.

Tijd om jezelf en je Houtenergie in beweging te krijgen...Laten we beginnen...

*Je huid droogborstelen.Dit is een perfecte manier om afvalstoffen af te voeren. Al je acupunctuurpunten worden gestimuleerd waardoor je als het ware jezelf een algehele behandeling geeft. Je huid gaat lekker tintelen en zal naderhand heerlijk glad en zacht aanvoelen. Dit kan je het beste doen met een natuurlijke borstel. Deze moet wel lief voor je lichaam zijn dus test hem op de binnenkant van je arm. Het beste moment is net voordat je onder de douche stapt zodat je meteen de dode huidcellen weg kan spoelen.
Je start met je rechtervoet, draai met de borstel kleine cirkeltjes onder je voet totdat deze helemaal rood wordt en begint te tintelen, dan ga je door naar je binnenkant van je been en vervolgd je weg tot aan je lies. Dan begin je bovenop je voet en behandelt je voorbeen. Zo pak je het gehele been in 4 banen. Doe deze handeling met aandacht dus niet als je eigenlijk vlug ergens naartoe moet. Na je rechterbeen volgt je linkerbeen en volg je dezelfde route.
Dit doe je ook met beide armen, eerst je rechter en dan je linker. Deze behandel je ook in 4 banen.
Voor je romp bedenk je een klok op je lichaam met je hart als middelpunt en zo ga je heel je romp af met de wijzers van de klok mee. Lekker borstelen, met aandacht en kleine bewegingen. Voor je rug kan je misschien hulp vragen of je hebt een handvat aan je borstel of zo`n lekkere ruwe handdoek waar je eigenlijk ook altijd van gaat tintelen.
Dan heerlijk onder de douche, het liefst naspoelen met koud water en vervolgens je heerlijk insmeren met een goede bodylotion of olie zonder nadelige chemische toevoegingen want daar belast je je Lever dan weer mee en dat zou zonde zijn van je harde werken. Ervaar gedurende de dag eens hoe deze start voor je voelt... Schrijf het eens op want door de drukte van alledag vergeet je gewoon hoe heerlijk zo`n start is en wat het je brengt...

*Rekoefeningen. Je meridianen {energiebanen} van je Houtenergie je Lever en Galblaas lopen met name aan de zijkant van je lichaam. Hout heeft dan ook alles te maken met buigen, buigzaamheid, flexibiliteit en rotatie. Om dit allemaal soepel te houden is het heel goed om regelmatig rekoefeningen te doen. Ook hiervoor is de ochtend het beste tijdstip. Je wordt er rustig wakker van als je je wekker op tijd zet en je energie komt meteen maar heel subtiel in beweging.

Sta met je voeten iets uit elkaar. Zet je handen tegen je hoofd en draai nu je bovenlichaan zover mogelijk naar rechts en weer terug. Probeer dit op geleide van je ademhaling te doen. Naar rechts draaien en inademen, terug naar het midden terwijl je uitademt. Dus in een mooi rustig tempo. Nu ook naar links natuurlijk en daar hou je hetzelfde tempo in aan. Doe dit 20x.
Blijf staan en strek je armen naar boven. Maak jezelf zo lang mogelijk. probeer je armen om en om nog net iets langer te maken, alsof je iets wil grijpen waar je net niet bij kan. Doe ook dit in een rustig temp zo`n 20x. Vervolgens laat je beide armen zakken. Daarna strek je je rechterarm naar boven en buigt rechtopstaand rustig en voorzichtig naar links. Doe ook dit op geleide van je ademhaling. Het gaat zeker niet om de snelheid maar echt meer om de beweging. Je mag ook echt de strekking aan de zijkant van je lichaam voelen. Let wel goed op je houding en voel voor jezelf wat haalbaar is. Ook dit mag 20x.

*Mag het een beetje minder zijn? Als het niet zo lekker stroomt in het Houtelement, kan er droog Hout ontstaan, zoals de Chinezen dat zo mooi kunnen zeggen. Bij droog Hout mis je de soepelheid om je aan te passen, om mee te buigen met de wind in je leven. Er kan een starheid ontstaan waarin je gemakkelijk vast kunt lopen. Perfectionisme is hier ook een voorbeeld van.
Er is niks mis met dingen goed willen doen, met het streven de beste te zijn en om dingen perfect te laten verlopen. Maar het kan en hoeft niet altijd. Niet in de ogen van anderen en ook niet voor jezelf. Het leven is Yin en Yang en is constant in beweging. Als je moeite hebt om met deze bewegingen mee te gaan en koppig vast blijft houden aan jouw mening heb je grote kans om hierin vroeg of laat vast te lopen. Dan heb je meer kans op nekklachten, hoofdpijnen, PMS, vermoeidheid en/of andere klachten die aangeven dat je energie blokkeert.
De volgende oefening kan je ondersteunen om je starheid, je perfectionisme wat losser te maken.
Stap 1; Noteer jouw sterke kanten, schrijf deze eens op. Dus alles waar jij goed in bent, alles wat jij perfect doet, kunt of wilt doen, al jouw talenten, alles waar anderen over zeggen dat je zo goed doet en alles van jezelf waar je trots op bent. Probeer er eens vijf op papier te krijgen.
Stap 2; Neem nu één item en doe deze week eens een keer het compleet tegenovergestelde. Niet eenmalig maar een hele week. Je leest het echt goed. De bedoeling is dat je eens niet doet waar je zo goed in bent maar dat jij iets gaat doen waar je totaal niet goed in bent. Kom uit je comfortzone. Schrik niet, het mag een klein ding zijn. Misschien is het handig om je omgeving in te lichten zodat dit niet meteen al te veel negatiever reacties oproept want die zitten ook in een bepaalde routine. Go with the flow...
Haal de scherpe randjes van je gewoontes af. En die hebben we allemaal. En durf eens echt te kijken wat er dan gebeurt. Het geeft je meer ruimte en soepelheid. De start zal lastig zijn, ook het doorzetten zal niet gemakkelijk zijn maar het resultaat zal zeker de moeite waard zijn. Ik hoop dat je het aandurft om in beweging te komen om te ontdekken wat dit voor jou en natuurlijk ook jouw omgeving doet.

Ik hoop dat je aan de slag wil gaan met je Houtenergie zodat je dadelijk wanneer het tijd is voor het Vuur element klaar bent om ook deze energie vrij te laten stromen... Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan voel je vrij om me hiervoor te benaderen via 0653269404 of mijn contact formulier

 

 

Bron; Blijvend meer energie volgens de vijf elementen van Jeanine Hofs