Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Je afweersysteem, wat kun je doen om het te versterken?

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 18 mei 2020 om 11:52

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het Corona-virus. Hierdoor is onze samenleving behoorlijk ontwricht vanwege alle maatregelen die er genomen werden om de verspreiding tegen te gaan. Hoe het komt dat de een er heel vatbaar voor is en de ander minder of niet daar zijn ze wetenschappelijk nog niet helemaal uit. Echter is het van groot belang om ervoor te zorgen dat ons lichaam gezond en sterk is zodat onze weerstand een antwoord heeft als we besmet dreigen te worden of geraakt zijn.

Ondanks de medische vooruitgang zijn infectieziekten voor miljoenen mensen over de hele wereld nog steeds een belangrijke oorzaak van overlijden. invaliditeit en sociaal economische problemen. Dit is vooral treurig omdat ziekte en sterfte als gevolg van infecties grotendeels te voorkomen zijn. Door armoede, slechte gezondheidszorg, resistentie tegen antibiotica, toenemende migratie, nieuwe ziekteverwekkers en activiteiten op het gebied van milieu en ontwikkeling worden infectieziekten een steeds groter probleem. 

In ons afweersysteem heeft ons lymfestelsel een belangrijke rol. Naast het afvoer van overtollig vocht uit de weefsels filteren de lymfeklieren de lymfe die via de lymfevaten naar het hart wordt getransporteerd.Hier worden bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers onschadelijk gemaakt en de afvalstoffen uit de lymfe verwijdert. Zwelling van de lymfeklieren tijdens een infectie is het gevolg van deze filterfunctie. Het lymfesysteem is een op zichzelf staand circulatiesysteem. Het heeft een eigen netwerk van haarvaten, verzamelvaten, lymfeklieren en -klieren.
Dit systeem is een soort transportsysteem wat ervoor zorgt dat alle afvalstoffen die vanuit de cellen komen richting bloedbaan gaan. In de lymfeklieren wordt de lymfe eerst nog gesorteerd wat naar de bloedbaan kan of wat nog verder afgebroken moet worden. De lymfe stroomt langzaam omdat ze geen eigen pompfunctie heeft zoals het hart is voor de bloedvaten en heeft een begin en eindpunt.

Vanuit de metafysisch achtergrond staat lymfe voor afweer en weerstand.Vanwege de heldere kleur wordt lymfe geassocieerd met licht, de drager van levensenergie. Bij problemen op het gebied met je lymfesysteem kan je jezelf afvragen waar je weerstand tegen hebt, wat vraagt er veel van je levensenergie? 

Vanuit de voetreflextherapie is een behandeling van de lymfe iets wat regelmatig terugkomt. Alle behandelingen die je krijgt hebben een reinigende werking op je lichaam. Via de reflexzones wordt je zelf genezend vermogen gestimuleerd zodat afvalstoffen die gemakkelijk in je lichaam opslaan {en klachten kunnen veroorzaken} in beweging komen. Binnen een behandeltraject plan ik om de 4 á 5 behandelingen een reinigende behandeling waaronder de lymfe ook valt. Op die manier worden de afvalstoffen die al bij vorige behandelingen in beweging gekomen zijn nog beter verwijdert.

Tips om je afweersysteem te versterken en/of sterk te houden;

* Gebruik zo min mogelijk bewerkte voeding, het kost je lichaam veel energie om deze weer af te breken. Die energie kan je lichaam dan niet inzetten voor alle regelprocessen die er in je lichaam plaatsvinden gedurende dag en nacht.
* Eet gevarieerde voeding zodat het lichaam alle nodige vitamines en mineralen krijgt. Laat je testen via bioresonantie om te kijken welke voedingsstoffen je nog nodig hebt want je lichaam is vaak niet in staan om voedingsstoffen vanuit je voeding op te nemen of om te zetten zodat je lichaam optimaal gebruik kan maken van de aangeleverde voedingsstoffen.
* Gebruik zo min mogelijk chemische verzorgingsprodukten, ook deze kosten je lichaam veel energie om weer af te breken. Er komt steeds meer informatie over verzorgingsprodukten welke minder belastend zijn voor je lichaam. Het is echt de moeite waard om je daar eens in te verdiepen.
* Let op je stressniveau, een beetje stress is niet slecht voor je maar constante stress kost teveel energie waardoor je afweersysteem verzwakt. Probeer regelmatig een moment van rust in te bouwen, een voetreflextherapiebehandeling kan je hier heel goed bij ondersteunen.
* Gun je met regelmaat een voetenbad met Zechsal magnesiumvlokken. Buiten dat het gewoon heerlijk is om met je voeten in een warm bad te zitten neemt je lichaam op deze manier magnesium op en dat heeft veel voordelen en een heel fijn ontspannend effect. Je slaapt er heerlijk op.
* Ga op onderzoek uit wat jouw manier van ontspannen en rust vinden is. Voor de een is dat buiten wandelen met of zonder de hond, voor de ander is dat sporten, een goed boek lezen, yoga beoefenen of mediteren.
* Probeer een regelmaat in je leven te houden. Ga niet te laat naar bed en heb niet te vaak te korte nachten, gedurende de nacht herstelt je lichaam tenminste als je het daarvoor de ruimte geeft en niet net voordat je naar bed gaat nog van alles hebt gegeten. Dan kan je lichaam namelijk niet zijn energie steken in het hestel maar moet het datgene nog verteren en dan kan het zijn dat je de volgende dag vermoeid opstaat.

Mocht je vragen hebben of wil je een keer zo`n fijne zachte lymfebehandeling ervaren neem dan contact met me op of loop een keer vrijblijvend binnen op de maandag in de oneven weken rond 12.00u.