Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Zoek de diepgang in jezelf

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 21 december 2020 om 12:29

We naderen het einde van het jaar. En wat voor een jaar, dit was er een zoals wij hem niet gekend hebben in ons leven. Een jaar van bewustwording; wat vind ik nou echt belangrijk. Een jaar van zorgen en angst; wat als het mijn dierbaren treft. En nu staan we aan de vooravond van een nieuw jaar, wat dient me niet meer en laat ik achter en waar wil ik in het komende jaar vol voor gaan.

Vandaag is het wel een hele speciale dag, de kortste dag van 2020. Hierna gaan de dagen langzaamaan weer langer worden. Maar astrologisch gezien staan we ook voor een verandering; Saturnus en Jupiter staan vanavond op 1 lijn vanuit de aarde gezien en vormen zo een groter geheel, een grotere ster vanuit ons gezien. Als je niks met astrologie hebt dan is het een mooi apart natuurverschijnsel omdat dit eens in de zoveel honderd jaar voorkomt, en wij mogen daar nu bij aanwezig zijn. Heb je wel iets met astrologie dan ben je je bewust van de energie die daarvan uitgaat en dat blijken tegenwoordig toch steeds meer mensen te zijn. Er worden op verschillende platforms gezamenlijke meditaties georganiseerd om deze energie te ondersteunen, deze vinden vandaag gedurende de dag plaats maar vooral vanavond na 19.00u omdat dan de energie op zijn sterkst gaat zijn.

                                                                                                                 

Wat kan je hier voor jezelf mee? De laatste donkere dagen van het jaar staan ook in de natuur voor stilstand. Als we wat meer de natuur zouden volgen is het ook voor ons mensen raadzaam om te  heroverwegen, wat wil ik niet meer, wat juist wel en hoe kan ik dat gaan doen. Neem hier voor jezelf ook even de ruimte voor. Schrijf het op in een schrift of op een blaadje. Ga hier echt even voor zitten en neem jezelf hierin serieus, je kan er nog wel eens versteld van staan wat er dan naar boven komt. Als je op een papiertje schrijft wat je los wil laten dan zou je dit ritueel met aandacht ook kunnen verbranden, je laat zaken dan letterlijk los. Probeer het maar eens. Bedenk en schrijf op wat je voor jezelf wel zou willen in het nieuwe jaar. Ook hier neem je bewust even de tijd voor en dit omschrijf je doelgericht. Laat het iets zijn waar je hart sneller van gaat kloppen, durf te dromen en het hoeft soms nog niet eens heel realistisch te zijn. Als jij iets echt heel graag wilt dan heb je kans dat het ook echt gebeurt. De kracht van de gedachte is sterker dan we vaak denken. Tip: Maak er met elkaar een mooi ritueel van, benieuwd wat er bij je gezinsleden of vrienden naar bovenkomt. Meteen een mooi gespreksonderwerp waarmee je gemakkelijk de diepte in kan bij elkaar als daar de behoefte aan is.

Gebruik hier vooral vandaag maar ook de komende dagen richting de kerst voor. Het is helemaal in de lijn van de natuur waar wij als mens toch een onderdeel vanuit maken ook al zijn we er door onze levenstijl erg ver van verwijdert geraakt.

Ik wens jullie fijne dagen toe waar je de tijd neemt om goed voor jezelf te zorgen en van daaruit ook voor de ander...Hoop op veel positieve ontwikkelingen voor 2021 en dat de dromen en gedachtes die we nu met aandacht bedacht hebben mooie vormen aan gaan nemen...