Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Ontdekken of hervinden van je kracht

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 11 januari 2021 om 15:00

We zijn alweer even onderweg in het nieuwe jaar. Onze meeste goede voornemens zijn we alweer een paar dagen vergeten en als je de media volgt zijn er niet veel berichten die je positief stemmen. Hoe kan het je toch lukken om bij jezelf te blijven en daardoor krachtig in het leven te {gaan} staan?

Als ik naar mezelf kijk had ik natuurlijk gehoopt dat ik volgende week mijn praktijk weer zou mogen openen. Al diegene die gebruik maken van mijn behandelingen hadden hun afpraken die gepland stonden in december naar de komende weken verschoven. Een paar weken rondom de kerst wat meer in mijn eigen cocon was ook wel een waardevolle rustgevende gedachte daar waar 2020 toch een heel druk jaar was geweest. Tijdens de eerste lockdown mijn extra tijd gestoken in het werken in mijn zorgomgeving en dat was erg welkom in die tijd. Deze keer wat meer voor mezelf gekozen en meer tijd voor mezelf en het gezin ingepland. En nu blijken we nog onze behandelingen niet op te mogen pakken daar waar velen er toch baat bij hebben om hun klachten te verminderen, hun weerstand te verhogen of op een andere manier naar hun leven te kijken waardoor beide voorgaande voordelen van behandelingen meteen meegenomen worden. 

                                                                                            

Hoe sta ik momenteel in het leven? Wat doen de afgelopen 10 maanden met mij maar ook met mijn omgeving? Ga ik me verzetten of geef ik me over aan de stroom van het leven en probeer zo goed mogelijk bij mezelf te blijven. Wat maakt dat ik me krachtig voel en waardoor ervaar ik dat minder. Dit soort vragen hebben me de afgeopen maanden veel bezig gehouden. Gelukkig heb ik me na de eerste schrik van de berichtgevingen via de media in maart nooit angstig gevoeld. Ook niet toen ik er op mijn werk in de ouderenzorg mee geconfronteerd werd.

Ik heb zelf wel ondervonden dat als je beter begrijpt wat emoties met je doen je er meer grip op hebt en gemakkelijker bij kunt sturen als zaken gewoon niet prettig voor je voelen. In ons drukke leven waarin we veel afgeleid worden door computer en telefoongebruik is het van groot belang dat je regelmatig bij jezelf de stilte opzoekt. Hoe voel ik me en wat voel ik wanneer? Hierdoor heb ik de afgelopen maanden bewust plaatsen waar veel maatregelen gelden vermeden, ik kies er liever voor om er dan niet heen te gaan als dat ik mezelf de hele tijd stoor aan alles wat ik om me heen zie gebeuren. Op deze manier lukt het mij om goed bij mezelf te blijven en hierdoor kracht te vinden in deze vreemde tijd.

Hoe is dit voor jou? Lukt het jou om datgene wat je als vervelend ervaart te ontdekken? Ontdek je dat meteen of kom je er in de avond achter als je thuis heel erg moe en futloos op je bank zit terwijl je eigenlijk niet zo gek veel gedaan hebt die dag? Hoe is het voor je om dit meteen te ervaren en lukt het dan om hier de juiste keuzes voor jezelf te maken of kies je ervoor er maar niet over na te denken met als gevolg dat je de situatie niet snel verandert. Het kan je echt heel erg helpen om meer naar jezelf te luisteren, wat geeft je onderbuikgevoel aan. Durf je daarop te vertrouwen of juist helemaal niet? Wil je alles verstandelijk kunnen beredeneren om tot keuzes te komen of voel je je sterk genoeg om op je gevoel te vertrouwen? Allemaal vragen waar je voor jezelf een antwoord op mag gaan vinden. Jij bent de kapitein van jouw schip, jij mag bepalen welke kant je leven opgaat. Durf je het aan?

Tips om wat meer bij jezelf te blijven:
* Neem zo nu en dan afstand van een situatie waar je inzit en bekijk die op een rustig moment, dit kan je ook even op het toilet gaan doen tijdens je bezigheden.
* Neem regelmatig een moment van stilte voor jezelf, dit kan door gewoon even op de bank te gaan zitten zonder muziek, telefoon of tv aan en ervaar wat dit met je doet. Vind je het prettig om       jezelf als gezelschap te hebben? Wordt je onrustig en kan je ontdekken wat je op dat moment onrustig maakt? Wat voel je op dat moment in je lichaam en wat kan dit je zeggen? Allemaal             zaken die je eigenlijk heel veel kunnen vertellen over jezelf, wil je hiernaar luisteren? Schrijf ze eens op, misschien ontdek je een patroon.
* Ikzelf lees erg graag thrillers, daar kan ik echt van genieten maar lees tegenwoordig ook graag spirituele boeken zoals van Patty Harpenau, Hans Peter Roel of Christina von Dreien. Deze             boeken kunnen je veel over jezelf vertellen. Ga op zoek naar wat je wil ontdekken, er is zoveel aanbod en echt de moeite waard.
* Probeer eens te mediteren, dit kan door gewoon even stil te gaan zitten en dan te ontdekken wat er gebeurt of via geleide meditaties; Meditation Moments is hiet een fijn voorbeeld van.
* Zoek de natuur op, ga wandelen of fietsen. Kijk of yoga iets voor je is, een erg mooie manier van met jezelf bezig zijn en bij jezelf blijven.
* Ga eens ervaren welke etherische olie voor jou prettig werkt, waar vind je de rust in of krijg je wat meer energie van. Etherische olie is heerlijk om bij tot rust en bij jezelf te komen. Ikzelf hou     erg van Davos van Chi omdat dit een erg prettige olie is om de omgevingslucht te reinigen en fijn op je luchtwegen werkt. Ik combineer deze dan met een druppel lavendel voor meer rust en         ontspanning of grapefruit voor meer aktie en concentratie. Ik raad je wel aan om een kwaliteitsolie te gebruiken om ook echt van de werking gebruik te kunnen maken.

Ik hoop dat deze blog je kan onderteunen om meer bij jezelf te blijven in deze vreemde tijd, dat het goed met je gaat en dat we binnenkort weer meer de verbinding aan mogen gaan met elkaar.