Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Vrouwenklachten

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op zondag 9 mei 2021 om 21:12

Vrouwenklachten is een breed begrip en wanneer ervaar je klachten en wanneer vind je dat het er gewoon bij hoort? Zelf gelukkig nooit extreme klachten ervaren of waren de heftige bloedingen nadat de jongste geboren was en mijn cyclus weer op gang moest komen toch niet normaal en had ik daar anders mee om kunnen gaan dan met tegenzin toch maar weer een vorm van anti-conceptie uit te proberen?

Wij vrouwen hebben wat met hormonen, mannen hebben ze ook hoor maar die merken hier in het dagelijks leven toch minder van. Bij veel vrouwen kunnen de hormonen behoorlijk opspelen gedurende een korte periode in de maand of zelfs een langere periode. De enigste optie die je als{ jonge} vrouw krijgt als je {opstart} problemen ervaart met je cyclus is aan de pil of een andere vorm van anti-conceptie gaan of de ellende accepteren. En dat is zo jammer. Er zijn echt meerdere mogelijkheden om naar problemen rondom je hormonen en je cyclus te kijken want veel van wat we dagelijks doen en gebruiken heeft er grote invloed op. Alleen zijn we hier ons niet van bewust.

Bij veel vrouwen is de balans tussen de verschillende geslachtshormonen licht verstoord. Een oorzaak hiervoor is onder andere teveel oestrogenen afkomstig uit het milieu; plastic, cosmetica en pesticiden hebben hier een aandeel in. Veel toevoegingen die in spullen zitten die we op onze huid gebruiken of consumeren verstoren onze hormoonbalans, hier komt steeds meer nieuws over naar buiten en is toch iets waar je gemakkelijk zelf mee aan de gang kunt gaan. Bewust verzorgingsprodukten gebruiken welke minder schadelijk zijn voor je lichaam kan je veel winst opleveren, de producenten spelen hier de laatste tijd al meer op in maar let goed op waar je voor kiest. 
De meeste invloed op je hormonen wordt uitgeoefend door je emoties, chronische stress is een belangrijke factor in deze. Maar onderschat ook je voeding niet, suiker is een grote verstoorder maar ook te vette - en veel koude, rauwe voeding.

Zoals je ziet is er veel wat je zelf kan doen om je disbalans in je hormoon huishouding te verbeteren maar het kan zijn dat je wat meer ondersteuning kan gebruiken omdat je klachten maar niet naar tevredenheid afnemen. Voetreflextherapie kan hier een hele mooie onderstening in betekenen. Je hormonen vallen onder je fijn stoffelijke energie en via voetreflextherapie kan je op een subtiele manier deze behandelen waardoor er weer meer balans kan ontstaan. Binnen mijn praktijk kijk ik naar de achtergrond van jouw klachten en kan ik via voetreflextherapie, ooracupunctuur en het inzetten van de moxalamp jou ondersteunen om je hormoonbalans weer in balans te krijgen.

Een tip die ik graag meegeef is om je anticonceptie om de drie jaar even te stoppen, je lichaam weer zijn natuurlijke cyclus te laten ervaren voor de periode van een half jaar om dan weer te kijken hoe of wat je in wil zetten en wat bij je past op dat moment in je leven. Tegenwoordig lijkt het normaal om je hele vruchtbare periode anticonceptie te gebruiken omdat dat zo lekker gemakkelijk is maar of het de juiste keuze voor jouw lichaam en jouw gezondheid is zou meer aandacht voor mogen komen.

Momenteel volg ik een drie daagse bijscholing met als thema; De Vrouw. Deze bijscholingen geven me nog meer handvaten om op de juiste manier jou te ondersteunen. De massages en grepen die ik  leer zijn trouwens ook prima in te zetten bij een man, die ervaren namelijk ook stress waardoor hun hormonen uit balans kunnen raken. 

Mocht je vragen hebben of gewoon informatie dan kan je me altijd bereiken via het contact formulier of telefonisch op 0653259404