Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Je zelf herstellend vermogen

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op donderdag 26 augustus 2021 om 16:05

Ieder van ons heeft een zelf herstellend vermogen. Het is jammer dat er weinig bekend is over de mogelijkheden die je zelf hebt om goed voor jouw Zelf te zorgen waardoor je zelf hestellend vermogen optimaal kan functioneren. Hoe is het met jouw bewustzijn over jouw mogelijkheden?

Ons lichaam geeft ons signalen waardoor we , als we ons hiervan bewust zijn, beter af kunnen stemmen zodat we ons lichaam niet te zwaar belasten. In onze samenleving lijkt er weinig ruimte te zijn om deze signalen te bemerken maar ook om hier dan de juiste keuzes in te maken. Wanneer je een klacht ervaart hebben we vaak de neiging om deze klacht of te negeren of te onderdrukken. Je klacht wordt dus wel opgemerkt maar niet echt gehoord.
In onze samenleving krijgt je zelfherstellend vermogen weinig aandacht. Je wordt wel geadviseerd om meer te bewegen maar wat dit echt voor jou kan betekenen krijgen we eigenlijk veel te weinig over te horen.Ik heb al vaker in voorgaande blogs geschreven over je immuunsysteem en hoe je dat optimaal zou kunnen ondersteunen. Dit ondersteunen is eigenlijk van levensbelang en zou dagelijks meerdere keren aandacht mogen hebben. Alles om je heen heeft invloed op hoe jij je voelt, hier zijn velen zich echt niet van bewust.

In mijn praktijk tref ik veel mensen die ergens wel weten dat ze gevoelig zijn voor de energie van anderen maar niet in de gaten hebben wat dit met hun eigen functionern kan doen. Ik ben me daar zelf ook erg lang niet bewust van geweest. Het lijkt wel dat in mijn geval de afgelopen jaren daar pas echt verandering in gekomen is. Tijdens de opleiding tot voetreflextherapeut heb ik ontdekt dat ik meer oppak dan dat ik zelf in de gaten had. Na mijn opleiding op zoek gegaan naar meer diepgang in mezelf om dit weten om te zetten in ervaren en daar ook naar te leven.
Mijn kennismaking met de Schumann resonantie heeft mij het inzicht gegeven dat ik de kapitein ben op mijn schip en ik deze ook zelf kan besturen. Dat geeft mij vertrouwen waardoor ik steviger in mijn schoenen sta en de juiste keuzes voor mezelf maak.

Die juiste keuzes voor jezelf maken is een grote trigger voor heel veel mensen. Wanneer je op regelmatige basis niet de juiste keuzes voor jezelf maakt verzwak je gemakkelijk je immuunsysteem. Een verzwakt immuunsysteem geeft ziektes de kans om zich te ontwikkelen. Op dat moment hoeft er nog niet veel aan de hand te zijn. Ons zelf herstellend vermogen is als het goed functioneert in staat om te reageren op negatieve invloeden van buitenaf. Maar laat jij veel stress, zorgen en angst toe dan kan het teveel zijn voor je lichaam en wat bij een ander verloopt als een verkoudheid zich bij jou openbaren als een heftig ziekteproces.

Via het Schumann instituut heb ik geleerd om me dagelijks minimaal 2x maar liever 3x daags op mezelf af te stemmen. Ik stem dan af op de Schumann resonantie, een electromagnetische trilling die in onze atmosfeer aanwezig is, en loop mijn gehele lichaam na op ervaringen van pijn of stress. Hierdoor activeer ikzelf mijn zelfherstellend vermogen. Omdat ik dit op regelmatige, dagelijkse basis doe ben ik ervan overtuigd dat negatieve invloeden minder vat op mij hebben. Ik voel me sterker, sta steviger in mijn schoenen en kan hierdoor de keuzes maken die goed bij mij passen.

Ik gun dit iedereen, binnen mijn praktijk praat ik hier regelmatig over omdat veel mensen worstelen met dezelfde issues als ik heel lang gedaan heb. Ik geef mensen advies mee om zich hierin ook te verdiepen als ze voelen dat dit een manier voor hun kan zijn die bij hun past. 

Op de site van het Schumann instituut; www.schumanninstituut.nl vind je meer informatie en achtergronden over de Schumann resonatie, ook is daar een gesproken versie te horen van de visualisatie door Ronald Teuben en een mooi filmpje te vinden waarin inzichtelijk wordt weergegeven wat er in je lichaam kan gebeuren als jij je bewust op je lichaam afstemt.
Via deze link Schumann resonantie kan je een tekst vinden waarmee je jezelf kan begeleiden. Pas de tekst naar believen aan zodat het voor jou kloppend is en jij in staat bent jezelf minimaal 2x per dag dit moment te gunnen.

Universe is magic and love is the key