Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Wie is de kapitein op jouw schip?

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op vrijdag 18 maart 2022 om 10:36

Wie is er verantwoordelijk voor jouw gezondheid en welzijn? Vind je dat de huisarts en specialist hier verantwoordelijk voor zijn vanwege hun kennnis? Misschien zelfs de overheid om je van juiste goede informtie te voorzien? Of neem jij hier zelf een actieve rol in en gaat op onderzoek uit hoe jij jouw gezondheid kunt optimaliseren?

                                                                                                      

Jouw lichaam is jouw verantwoordelijkheid. Jij mag beslissen hoe je hiermee omgaat en wat je hiervoor nodig hebt. De meeste mensen zullen dit voor hunzelf beamen maar zodra er klachten ontstaan leggen ze deze verantwoordelijk vaak bij de ander in de vorm van de huisarts, de specialist of de therapeut. Het liefst hebben we geen klachten en als ze wel ontstaan dan willen we er zo snel mogelijk weer vanaf. Als het even kan zonder al te veel moeite en eigen verantwoordelijkheid want de eventueel verkozen behandelaar heeft deze overgenomen. Iemand ervaart een klacht, vraagt hulp en hoopt dat die ander hier een oplossing voor heeft.

Ik schets nu een heel zwart/wit beeld van hoe mensen met een klacht te werk kunnen gaan. Natuurlijk pakt ieder mens zijn klacht op zijn eigen manier aan en zijn er vele gradaties van omgaan met klachten. De een blijft er te lang mee lopen, de ander probeert van alles en iedereen uit voordat ze ontdekt dat er geen gemakkelijke oplossing voorhanden is weer een ander probeert allerhande supplementen of medicaties uit om te ontdekken dat er geen pasklare oplossing is voor de klacht die ze ervaart. Velen zijn zich niet bewust dat de klacht een uiting is van je lichaam om zich te laten horen. Voordat de klacht je echt op ging vallen heeft je lichaam je vast al veel kleine signalen gegeven waar je niet echt naar geluisterd hebt vanwege de onbekendheid met de signalen van je lichaam en/of de drukte van alledag waarin we leven.

                                                                                                     

Hoe neem je je verantwoordelijkheid terug en word je de kapitein van jouw schip?

Een klacht ontstaat vanuit een disbalans in je lichaam, deze disbalans kan allerlei oorzaken hebben die niet altijd gemakkelijk te herleiden zijn. Voeding, omgevingsfactoren zoals de vervuiling in het mileu, stress maar ook verstoringen in DNA lijnen kunnen klachten veroorzaken. Op sommige oorzaken hebben we invloed, op sommige minder of zelfs helemaal niet. Je kan gaan werken naar de de meest optimale situatie die jou het beste past. En wat jou het beste past hoeft niet te werken voor de ander. We hebben allemaal onze eigen manier van leven, we hebben allemaal onze eigen triggers van eventuele oorzaken ontmoet en doorlopen dus is er geen pasklare oplossing voor een klacht. Een protocol voor een bepaalde klacht wat bij sommige verlichting heeft gebracht hoeft niet automatisch te betekeken dat deze voor jou ook passend is.

Je mag terug naar de kern, jouw kern en vandaaruit gaan ontdekken wat het beste bij je past. Je kern ontdek je in je eigen stilte en dat is nou net een manier die velen tegenwoordig niet als prettig ervaren. Je bent zo gewend om afgeleid te worden en deze afleiding heeft je natuurlijk ook veel gebracht, heerlijk uit eten en een concert bezoeken. Fijne bezigheden waar velen zich helemaal in kunnen verliezen en als dat wegvalt dan wordt het stil. Dat hebben velen kunnen ervaren de afgelopen 2 jaar. Hoe heb je deze tijd ervaren? Kwam er veel weerstand of was de rust een verrijking voor je? Je reactie op deze stilte laat je zien in hoeverre je afleiding nodig hebt of in hoeverre je voldoende hebt aan je eigen gezelschap en daardoor ook gemakkelijker in staat bent om je eigen roer op je eigen schip over te nemen.

Vanuit mijn praktijk ondersteun ik je graag op je weg naar de functie van je eigen kapitein op jouw schip. Om op die manier naar je leven, je lichaam en je eigen verantwoordelijkheid te leren kijken kan een verrijking voor je gezondheidsbeleving zijn. Ik werk vanuit mijn praktijk via voetreflextherapie, fonoforese, eventueel ooracupunctuur en de Schumann Resonantie als mogelijkheden om jou meer kennis te laten maken met jezelf. Sta je hiervoor open en wil jij het roer van jouw schip overnemen neem dan vooral contact met me op.

                                                                                                  Je hoeft het niet allen te doen maar wel zelf