Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Van chaos naar rust

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op donderdag 6 oktober 2022 om 11:26

Lukt het jou om in jouw midden te blijven ondanks alle chaos die momenteel dagelijks ons nieuws lijkt te beheersen?

De afgelopen jaren lijken we van de ene crisis in de andere te belanden. Van de corona besmettingen naar een oorlog en van daaruit naar allerlei klimaatproblemen om nu midden in een flinke inflatie te zitten die voor ieder van ons voelbaar gaat zijn. Het een is nog niet over of het andere duikelt via het nieuws je leven binnen. Lukt het jou om in je midden te blijven of raken al deze gebeurtenissen je meer dan dat het je lief is?

                                                                                                              

Normaal schrijf ik iedere maand een blog om mijn gedachtes ter ondersteuning van je zelf herstellend vermogen te delen. De afgelopen maanden heb ik de ruimte genomen om vooral ook de rust te vinden om bij mezelf naar binnen te gaan. Genoten van een lange met vlagen hete zomer, niks doen want daar was het vaak gewoon te warm voor en ondertussen onze kittens hun weg in de voor hun nieuwe wereld zien ontdekken. Een tijdje niks doen, dus niet afgeleid worden door uitwendig vermaak heeft mij doen inzien dat deze manier van zijn heel veel rust kan geven.

Vroeger had ik de behoefte om vooral veel vermaak op te zoeken, ik kon daar ook echt van genieten alhoewel ik me vaak ook niet helemaal thuis voelde als ik dan ergens was. De laatste jaren merk ik dat gezelschap vooral meer diepgang mag hebben, ik graag onderzoek wat er bij anderen leeft en of dit overeenkomt met hoe ik gebeurtenissen ervaar. Het komt mijn gezondheid ten goede nu ik bewust mijn dag opstart met mijn afstemming op de Schumann resonantie, mijn werkzaamheden vooral erg leuk zijn, ik bemerk en voel bij mezelf wat ik wel en niet fijn vind en hier ook steeds meer naar handel om de dag dan ook weer af te sluiten met een afstemming op de Schumann resonatie. Natuurlijk ervaar ik soms nog klachten die ontstaan zijn vanuit mijn werk in de zorg maar als deze de kop op steken ga ik weer bij mezelf naar binnen om te bekijken wat dit mij te vertellen heeft.

We leven in een tijd van verandering. Alles wat we altijd voor vanzelfsprekend hebben aangenomen komt nu op losse schroeven te staan. De nieuwsberichten vertellen je het ene onheil over het andere. Wat doet dit met jou? Raak je van streek, geeft het je stress of lukt het je om de zaken vanaf een afstand te bekijken en geef je ondertussen je leven zelf richting zodat datgene waar ze je voor waarschuwen je minder hard gaat raken. Je hebt natuurlijk ook nog de mogelijkheid om je helemaal niks aan te trekken van alle doemscenario`s en je leven te leiden zoals je dat voorheen ook deed. Iedereen maakt hier zijn eigen keuzes in en bewandelt zijn eigen pad.

Heb je behoefte aan een moment van rust en ontspanning waardoor jij weer steviger met je voeten op de aarde komt te staan neem dan gerust contact op, ik ondersteun je hier graag bij. Je hoeft niet te wachten totdat de stress zijn tol gaat eisen en er klachten door ontstaan. Juist niet, zorg goed voor jezelf en je kan veel meer aan dan dat je voor mogelijk hebt gehouden.