Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Een luxe of toch een noodzaak

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 21 oktober 2019 om 12:41

Een moment tijd voor jezelf wordt gezien als een luxe maar is eigenlijk een noodzaak waar je gewoon behoefte aan hebt. Onze wereld is zo snel met alle verplichtingen die er dagelijks zijn dat ook ik regelmatig in de avond bedenk ; "wat heb ik nou echt even voor mezelf gedaan". Gelukkig heb ik een aantal jaren terug bedacht dat ik het anders wilde, op een andere manier mijn werkleven invullen en vooral meer diepgang in mijn leven. Vanaf het moment dat ik weer terug was in de schoolbanken is er een wereld voor me open gegaan.

Voetreflextherapie, de opleiding die ik daarvoor gevolgd heb heeft me totaal anders naar het leven leren kijken. Tegenwoordig bemerk ik klachten bij mezelf op en kijk ernaar wat het me wil zeggen. Dit maakt me bewuster van hoe ik mijn dag indeel en op wat voor manier ik dat zou willen doen. Het lukt natuurlijk niet altijd dat alles loopt zoals ik het graag zou zien maar door er anders naar te kijken creëer ik ruimte voor mezelf. En soms ben ik er te laat mee, laat ik me weer eens in een van mijn valkuilen stappen en slaap een nachtje niet lekker. Ik heb geleerd om mezelf daarover niet te veroordelen maar wel gericht te kijken naar hoe ik het anders aan kan pakken.

Kiezen voor voetreflextherapie, is kiezen voor jezelf. Een enkele behandeling is prettig ter ontspanning of een acute klacht aandacht te geven maar fijner is het om een aantal behandelingen te nemen. Dit geeft  ruimte om samen te kijken waar je valkuilen zitten vanuit een holistische visie op het leven, alle factoren waar je dagelijks mee te maken hebt hebben namelijk invloed op je. Voor mij was een eerste triggerpunt; voeding. Het voedsel wat we tot ons nemen heeft invloed hoe ons lichaam functioneert, mede hierdoor ontstaan lichamelijke klachten. Zelfs geestelijke klachten kunnen voortkomen uit het voedsel wat we tot ons nemen. Mezelf hier nooit bewust van geweest maar er zijn leuke boeken over geschreven; De mooie voedselmachine van Giulia Enders is hier een erg leuk voorbeeld van.
Tijdens alle voetreflextherapiebehandelingen die ikzelf heb mogen doorlopen zijn er veel processen in gang gezet. Mij heeft het erg veel gebracht, voel me veel prettiger met mezelf. Dit gebeurt niet van de een op de andere dag maar door meer oog te hebben voor jezelf en te luisteren naar jezelf creëer je een mooiere versie van jezelf. Hier is niks zweverigs aan, dit is allemaal te realiseren wanneer je de noodzaak in gaat zien van tijd voor jezelf en het niet als een luxe blijft zien. 

En wat als je als mens niet meer in staat bent om aan te geven wat je graag zou willen, als het leven heel veel van je vraagt waar je gewoon geen antwoord op hebt? Ook dat zijn zeker momenten om aan voetreflextherapie te denken, de behandelingen zijn zo veelzijdig en aangepast aan iedere vraag die er ligt dat er eigenlijk weinig redenen zijn om deze noodzaak die aanvoelt als luxe jezelf of de ander te ontzeggen.