Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Nieuwsbrief april 2023

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op woensdag 5 april 2023 om 20:47

Nieuwsbrief april 2023

 

                                                                                

Vanuit die lange donkere wintermaanden zijn we nu toch eindelijk in april beland en kondigt de lente zich aan. Wat mij de afgelopen maanden opgevallen is, is dat er veel mensen met langdurige verkoudheidsklachten in de praktijk langskwamen. Men kwam gewoon niet lekker in hun energie na een periode van verkoudheid of griep.

Hopelijk gaat het betere weer, naast een gerichte voetreflextherapiebehandeling, hier verandering in brengen en raad ik eenieder aan om zoveel mogelijk in de buitenlucht te verblijven. Geniet van de eerste zonnestralen zodat je op een natuurlijke manier vitamine D op kan nemen. Probeer als het kan zoveel mogelijk de zonnebril af te laten omdat je ogen ook zorgen voor de opname van vitamine D. Wandel, fiets of zoek een plekje uit de wind in de zon om deze eerste stralen op te vangen.

Nu het weer mooier wordt is de kans groot dat je op hele mooie dagen je voeten weer in andere schoenen gaat stoppen. Hoe is het eigenlijk met je voeten? Heb je daar de afgelopen maanden ook aandacht voor gehad of hebben deze opgesloten gezeten in grote dichte schoenen en deden ze eigenlijk niet echt mee?
Je voeten dragen je de hele dag, vooral als je veel loopt zijn goede schoenen maar ook dagelijkse aandacht voor je voeten van levensbelang. In je voeten bevinden zich al je reflexzones van je hele lichaam. Zowel lichamelijke, hormonale als geestelijke veranderingen zijn op je voeten waarneembaar. Soms ervaar je pijn op een bepaalde plaats op je voeten, deze pijnlijke plek kan vertaald worden naar een zone op je voeten die in verbinding staat met een orgaan, botten, gewrichten of iets dergelijks vanuit je lichaam.

Zelf smeer ik iedere avond voordat ik onder mijn dekbed kruip mijn handen en mijn voeten in met een bodybutter van Zechsal, een natuurlijk product zonder vervelende ongezonde toevoegingen. Je voeten nemen namelijk heel gemakkelijk producten op en gelukkig worden we ons steeds bewuster dat er in veel verzorgingsproducten minder gezonde toevoegingen zitten. Ik raad iedereen aan om met regelmaat een voetenbad te nemen met magnesiumvlokken, de ideale manier om magnesium op te nemen zonder je spijsvertering te belasten.

Magnesium is een ontspanner, erg goed voor vele processen in je lichaam en via stress verliezen we magnesium welke we via voeding niet gemakkelijk aangevuld krijgen. Onze voeding bevat namelijk steeds minder voedingsstoffen. Een voetenbad kan je helpen om gemakkelijker uit je hoofd te komen, we zitten namelijk veel te veel in ons hoofd en veel te weinig in ons lichaam waardoor we signalen die ons lichaam uitzend minder gemakkelijk opmerken.

Luister naar het gefluister van je lichaam zodat deze niet hoeft te gaan schreeuwen…