Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Chakra 1 wortelchakra

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op zondag 23 april 2023 om 16:54

Chakra 1, het wortelchakra, basischakra, stuischakra of aardingschakra bevindt zich aan het perineum welke tussen de anus en de geslachtorganen gezeteld is.

 

                                                                            

Het wortelchakra staat voor jouw basis in veiligheid, jouw fundering, jouw zelfvertrouwen.

Indien hier verstoringen optreden kan zich dit uiten in moeite hebben met het Aardse leven, veel waarde hechten aan materie of compleet afwijzen, allerlei verslavingen, geen verbinding met de aarde voelen, je eigen plek niet in durven nemen, angst ervaren, haat en agressie naar anderen maar ook problemen op het gebied van sexualiteit zijn vaak hiernaar terug te leiden.
Lichamelijk kunnen klachten die vooral verbonden zijn met het basischakra {voeten, benen, wervelkolom, bijnieren, nieren in combinatie met het 2de chakra} naar buiten komen.

Iedereen heeft een eigen verbinding met de aarde, deze kan sterk of juist heel zwak zijn, constant aanwezig of juist met vlagen. Hoe beter jouw verbinding met de aarde is hoe beter je bescherming ervaart tegen invloeden van buiten af. Ben je gemakkelijk van je stuk gebracht dan heb je op die momenten een minder sterke verbinding met de aarde. Aan jezelf om te onderzoeken waardoor en wanneer jij uit balans raakt.

Veel mensen verblijven veel tijd in hun hoofd, hoe vaak ik bij mijn behandelingen voetreflextherapie niet hoor dat men verzucht ook nog voeten te hebben is eigenlijk best schokkend. Minder stevig geaard zijn maakt je kwetsbaarder voor invloeden van buiten af. Deze invloeden kunnen ziektes, zorgen en stress zijn maar ook vreemde energieën en entiteiten. Als je goed in je kracht bent dan ben je hier veel minder bevattelijk voor.

Om je levensdoel te ontdekken is het nodig dat je in je lichaam bent waardoor je in staat bent om positieve energieën en frequenties om te zetten zodat je deze in de materie werkbaar maakt. Met andere woorden; je weet wat je wilt en ook hoe je dit kan bereiken.

Geaard zijn betekent dat je bewust bent van je lichaam, je een bewuste aardverbinding hebt, je in het hier en nu bent, je je bewust bent van je ademhaling en wat dit voor je kan doen. Door te aarden breng je energie vanuit je hoofd naar je lichaam en daarmee dichter bij je intuïtie, je eigen wijsheid.

Hoe kan je dit bereiken?
Dankzij lopen op blote voeten maak je meer verbinding met de aarde. Het fijnst is natuurlijk om daadwerkelijk op blote voeten te lopen in direct contact met de aarde dus op zand of gras maar ook binnenshuis lopen op blote voeten vergroot je aarding.

Probeer je eens wat vaker bewust te zijn van de stappen die je zet. Dus niet al lopend denken aan de boodschappen die je nog moet doen maar bewust de stappen ervaren zodat je contact met de aarde meteen vergroot is.

Werken met zand in je tuin is letterlijk al aardend. Dus zet die plantjes in je tuin en besteed er regelmatig aandacht aan.

Er zijn heel veel oefeningen om je te helpen met aarden, gronden zoals squats, yoga qigong en dergelijke. Deze zijn ook volop te vinden op you tube.

Binnenkort ga ik verder met het omschrijven van chakra 2 het buik, heiligbeenchakra…

Even een kleine aanvulling. Chakra`s kunnen omschreven worden vanuit kleuren, geuren en klanken waarbij allerlei zaken van buitenaf je kunnen ondersteunen. Voel altijd of datgene wat omschreven wordt ook voor jou klopt. We zijn allemaal verschillende individuen die zich niet in hokjes moeten willen laten plaatsen. Wat voor de een goed voelt, is het misschien niet voor jou.  Neem daarin je eigen verantwoordelijkheid want daar draait het in principe om; kom in je eigen kracht en zet vandaaruit stappen die jou dienen en waar jij blij van wordt.

Binnen mijn praktijk werk ik via voetreflextherapie met de 7- maar tegenwoordig steeds meer met de 13 chakra`s, informeer naar de mogelijkheden.