Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Keuzes maken

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 7 augustus 2023 om 14:36

Gedurende je leven doorloop je allerlei processen aan welke je voorbij kunt gaan of ervoor te kiezen om er bewust naar te kijken. Gedurende je vroege jeugd ben je vaak nog overgeleverd aan de keuzes van je ouders, in je tienerjaren komen daar je eigen keuzes bij, de invloed van het onderwijs of schik je je nog steeds naar je ouders en bij volwassenheid kom je weer voor keuzes te staan. Kies ik voor mezelf of richt ik me liever meer op mijn omgeving en ga mee in de energie van de ander en hier komen dan ook nog je opleiding en/of je werkplek bij. Als je terugkijkt op jouw leven, welke keuzes heb je gemaakt en wie zijn keuzes waren dat?

                                                                                        

 

Ineens bevind je jezelf op een driesprong. Gaandeweg de jaren functioneert je lichaam minder lekker en zijn er klachten ontstaan. Waar kies je voor? Druk je jouw klachten naar de achtergrond met behulp van medicatie of ga je de klachten aankijken en op zoek naar een passende oplossing.
Via voetreflextherapie kan je opnieuw leren contact te maken met je lichaam en tot de ontdekking komen dat als jij veranderingen wilt, jij ook degene bent die veranderingen aan mag gaan brengen. Je lichaam communiceert via klachten met je en het is aan jou om deze signalen serieus te nemen en te gaan ontdekken dat je ook op een andere manier naar je leven kan kijken.

Binnen onze Westerse Wereld kiezen we vaak voor een regulier antwoord op een klacht. Je gaat naar de huisarts, omschrijft je klacht en hoopt dat diegene een recept uitschrijft zodat jouw klacht vermindert of nog liever gewoon verdwijnt. Op deze manier hoef je zo min mogelijk veranderingen in je leven aan te brengen en dat is natuurlijk gewoon erg gemakkelijk. Maar na verloop van tijd ontstaat er een andere klacht of de klacht komt ineens veel heftiger terug. Vaak kiezen we weer voor een bezoek aan de huisarts en hopelijk schrijft deze een sterkere dosis voor waardoor je klacht weer vermindert of weer even verdwijnt. Zo kan je natuurlijk jaren doorgaan, je hebt ondertussen een aardige verzameling medicatie opgebouwd en kom je tot de ontdekking dat het nog steeds allemaal niet naar wens verloopt.

Dan kom je op een punt; accepteer jij je klachten of wil je bekijken of er andere mogelijkheden zijn om aan je klachten te werken.

Op dat moment kan je deur opengaan voor de complementaire geneeswijzen. Deze kunnen aanvullend op eventuele reguliere behandelingen ingezet worden en kijken in de meeste gevallen op een holistische wijze naar jou als mens in samenwerking met jouw klacht{en}. Vanuit deze holistische visie kijken we naar alle aspecten binnen jouw leven; je voeding, je ritme , je eventuele school of werk, jouw relaties, jouw hobby`s maar vooral jouw passie. Leef jij jouw leven of leef je het leven wat je ouders voor je bedacht hebben of omdat het zo ontzettend handig thuis is in combinatie met je gezinsleven. Alles wat jij in jouw leven neerzet kan voor of tegen je werken. 

En dan heb ik in het in eerste instantie over zaken waar jij je bewust van bent. Maar ook zaken die geen rol lijken te spelen binnen de kaders waar jij je bewust van bent zoals oude familie patronen, verstoringen opgedaan bij je geboorte of in je vroege jeugd spelen nu nog een rol in jouw leven. Zelf vind ik het heel interessant om via een Familieopstelling naar oude patronen binnen mijn lijn te kijken. Dit heeft mij duidelijkheid gegeven over mijn relatie met mijn in 2021 plotseling overleden broer waar ik zelf nooit op gekomen was. Ik voelde dat ik daarmee aan de gang mocht en heb die mogelijkheid ook aangenomen. Dit gebeuren heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen processen zodat er weer ruimte komt voor andere of nieuwe mogelijkheden.

Via voetreflextherapie raak ik bij behandelingen alle patronen aan zodat er van binnenuit weer een eenhied kan ontstaan. Vaak bespreken we bepaalde patronen en soms ook niet maar alles wat in jouw leeft mag gezien, aangeraakt en erkend worden. Dan komt er ruimte voor balans in jouw leven waardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Waar kies jij voor?