Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflextherapie, soms heeft het een beetje uitleg nodig...

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 23 december 2019 om 15:06

Voetreflextherapie had al jaren mijn interesse voordat ik aan de studie begon. Ik vond het zo fascinerend wat er allemaal te vinden was op de voeten en welke effecten je ermee kon bereiken. Heel vreemd dat als je de voeten behandelt je ook het hele lichaam meeneemt. Ik heb eerst een workshop gevolgd want eigenlijk ben ikzelf iemand die het absoluut niet prettig vind als je aan mijn voeten komt. Tijdens die workshop mocht ik ervaren hoe heerlijk het is als iemand op een gerichte manier je voeten behandelt en dat het niks met kriebelen te maken heeft, integendeel.

Ik ben op onderzoek uitgegaan hoe ik mijn middelste kind zou kunnen ondersteunen zonder toeters en bellen. Gewoon basic, natuurlijk en oprecht. Ik weet niet eens meer hoe het kwam dat ik op de website van Sonnevelt Opleidingen terechtkwam maar na het bestellen van de proefles voetreflextherapie was de interesse aangewakkerd. Dat leek me wel een mooie studie.
Op dat moment echter net moeder geworden en de oudsten volop richting pubertijd, dus ik dacht niet dat er ruimte zou zijn voor mezelf om zo`n studie op te starten. Het heeft zo`n 5 jaar gesuddert en toen ineens besloten dat het tijd was om het te gaan doen. Wat een kado heb ik mezelf gegeven.

Voetreflextherapie is geen behandeling waarbij je standaard in 1x van je klacht genezen bent. Voetreflextherapie spreekt jouw zelf genezend vermogen van je eigen lichaam aan. Is je klacht acuut en nog niet zo lang aanwezig dan kan 1 behandeling baat hebben. Maar meestal zit er een opbouw in je behandeling en kijken we samen hoe we tot de kern van je klacht kunnen komen. Na het uiten van je klacht ga ik deze behandelen via een neurologische behandeling, dit kan een behandeling van je luchtwegen zijn of je wervelkolom. Wel vanuit je voeten natuurlijk. Al je organen, spieren en gewrichten hebben een zone op je voeten. Tijdens zo`n eerste behandeling neem ik al wel een stukje energetisch mee, omdat je klacht meestal voortkomt uit een onderliggend probleem dat al langer aanwezig was maar nog geen uiting had gegeven die jou opgevallen was. We staan tegenwoordig in onze Westerse maatschappij ver van ons eigen lichaam af. Ik zie reclames op TV langskomen die pijnstillers promoten alsof het snoepjes zijn zodat je avondje uit gewoon door kan gaan. Maar de pijn en het ongemak is een uitingsvorm van je lichaam om jou iets duidelijk te maken. Ergens ga je over een grens van jezelf heen.

Er is theorie over achtergronden van klachten welke ik graag met je bespreek. Vaak klinkt deze theorie ergens wel bekend maar soms echt helemaal niet. Soms ben je nog niet zover om echt kritisch naar jezelf te kijken of zit er een angst onder wat er dan nog meer naar boven kan komen. Alles is mogelijk en alles mag, het is namelijk jouw weg die je bewandelt. Tijdens de behandelingen kijk ik wat jou allemaal zou kunnen ondersteunen om je klacht te verlichten, dit kunnen aanpassingen zijn in je voedingspatroon, mogelijkheden om ontspanning op te zoeken of manieren om jezelf wat meer bij je gevoel te laten komen. Dankzij je klacht kom je erachter dat je beter een verandering aan kan brengen in je manier van leven want anders zal je last van je klacht blijven houden. Mocht  deze verlicht worden door de behandelingen maar blijf je doen zoals je het altijd gedaan hebt dan komt de klacht vaak weer terug in dezelfde - of in een andere vorm.

De energetische behandelingen gaan dieper in op onderliggende oude patronen waar je jezelf vaak niet eens bewust van bent. Deze oude patronen kunnen op den duur voor vervelende klachten zorgen waar de oorzaak wat lastiger van te herleiden is. Vanuit de opbouw komen we vaak bij de onderliggende oorzaak en dat geeft ruimte om deze te ervaren. Een plekje had je het blijkbaar al gegeven want daar doet het dan pijn in je lichaam, samen met jou kijk ik dat plekje aan want of je het nu fijn vind of niet het is een onderdeel van jouw Zijn. 

Mocht je de komende tijd bedenken dat je aan de slag wilt met die vervelende klacht waar je last van ervaart dan ben je welkom in mijn praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag om je verlichting te laten ervaren en natuurlijk streven we er naar om je klacht te laten verdwijnen. Wat een mooi voornemen voor het nieuwe jaar waar je, als je wil, dit jaar nog mee kan starten...