Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Aandacht voor je lichaam

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op dinsdag 25 februari 2020 om 20:59

Goed voor jezelf zorgen is een kreet die we steeds vaker horen. Wat is dat nou; goed voor jezelf zorgen? Lekker eten en drinken, op zijn tijd plezier maken of helemaal uit je dak gaan tijdens de afgelopen carnavalsdagen. Wat voor de een goed werkt kan voor de ander helemaal verkeert uitpakken met allerlei vervelende klachten die dan op kunnen gaan spelen.

Je zorgt goed voor jezelf als je datgene doet waar je blij van wordt en het levert jou energie op. Wat nou als je heerlijk genoten hebt van allerlei uitspattingen maar je bemerkt dan toch dat je lichaam er vermoeid van wordt. Je darmen spelen op, je voelt je minder fit dan dat je eigenlijk zou willen of je ervaart pijntjes in je lichaam die je eigenlijk liever niet zou voelen. Vaak zijn het kleine veranderingen in je lichaam die je eerst nog niet aan het denken zetten. Pijnlijke gewrichten in je heupen waardoor je moeilijker opstaat, je ontlastingpatroon is toch wat van slag en je bent vermoeid na een dag werken waar je voorheen nog gemakkelijk allerlei actieve dingen op kon pakken.

Deze kleine veranderingen die je lichaam aangeeft dat er een disbalans is in goed voor jezelf zorgen en datgene doen waar je lichaam energie van krijgt. Als we een periode minder goede voeding tot ons nemen kan dat even voor wat ongemak zorgen maar als je dan je patroon weer oppakt verdwijnt het ongemak ook weer. Blijft het ongemak en lijken de klachten steeds vaker en duidelijker aanwezig dan geeft je lichaam een signaal dat je zaken beter anders zou kunnen gaan doen voordat het ongemak zich omzet in een gerichte klacht waar je lastiger vanaf komt.

Voetreflextherapie kan ondersteunend werken om je lichaam weer in balans te brengen. Een behandeling zet je lichaam aan om je zelf genezend vermogen te activeren. Ieder van ons heeft een zelf genezend vermogen en als we dat regelmatig ondersteunen door je lichaam te voorzien van goede voeding, voldoende rust en ontspanning dan heeft je lichaam de mogelijkheid om zelf zaken weer op orde te brengen. Door onze Westerse levenstijl lijken we het contact met ons lichaam wat verloren te hebben. Wanneer we kleine signalen krijgen onderkennen we deze niet als zodanig en gaan gewoon verder met onze manier van leven. De kleine signalen hoeven geen grotere klachten te worden. Gun jezelf en vooral je lichaam, waarmee je het toch een lange tijd moet doen als het goed is, het beste en zorg er gewoon goed voor. 

Bemerk je dat je wat extra ondersteuning kunt gebruiken dan zou je jezelf een voetreflextherapie behandeling kunnen gunnen. Je lichaam raakt dan gemakkelijker afvalstoffen kwijt en die krijgen dan minder de kans om klachten te veroorzaken. Heb je de afgelopen dagen flink feest gevierd dan zou je je spijsvertering wat extra aandacht kunnen geven. Veel {lauwwarm} water drinken kan je lichaam al van veel afvalstoffen ontdoen. Een gerichte behandeling van je spijsvertering zorgt ervoor dat je gemakkelijker al datgene wat je er de afgelopen dagen ingestopt hebt ook weer kwijtraakt. Een goede afsluiting van het mooiste feestje van het jaar voor velen en de juiste aanzet om het goed voor jezelf zorgen om te zetten in daden. Op naar de lente met haar Houtenergie...