Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Evenwicht in je dagelijkse bestaan

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op zondag 21 juni 2020 om 20:49

Wat is er veel gaande in de wereld om ons heen momenteel. Er wordt van ons verwacht om een totaal andere manier van leven eigen te maken waarbij niemand je de vraag stelt of die manier van leven wel bij je past. Hoe ga je hiermee om? Lukt het om bij jezelf te blijven of geeft het je zoveel onrust dat je eigenlijk niet goed meer weet waar je nou goed aan doet? Hoe kom je weer een beetje in balans en wat kan je doen om in balans te blijven.

Vanaf februari worden we dagelijks bestookt met hele nare angstige berichten over een onbekend virus wat erg levensbedreigend kan zijn. Op tv, de radio en in de kranten gaat het constant over besmettingen, quarantaine, het overlijden van mensen en het nieuwe normaal wat inhoudt dat je niet meer binnen de 1.5 meter mag komen bij mensen die niet bij jouw gezin horen. Je samenleving is van de een op de andere dag compleet anders dan dat je altijd gewend was. Dit kan van grote invloed zijn op hoe je in het dagelijkse leven functioneert.De angst voor het virus om het op te lopen of door te geven aan kwetsbare mensen spookt veelvuldig door je hoofd. Wat doet dit met je lichaam? Wat voor effect heeft deze onrust op de langere termijn?

Zelf vroeg ik me al vrij snel af waarom er zo weinig berichtgevingen waren over goed voor jezelf zorgen zodat je immuunsysteem sterk is of versterkt wordt. Vrij snel kwamen de berichten over een te ontwikkelen vaccin wat onze enige redding zou kunnen zijn om weer tot een normale samenleving te komen. Deze berichten gaan je niet in de koude kleren zitten. Of je nou wel of niet voor een vaccin bent, de angst voor het virus is gecreëerd net als de vraag of je überhaupt ooit weer leuke dingen samen kunt doen met mensen die je graag om je heen hebt. Dit alles heeft een grote impact op het functioneren van jouw lichaam. Misschien merk je het doordat je onrustiger slaapt, misschien bemerk je sneller een kortademigheid vanwege een verkeerde hoge ademhaling doordat je stress constant aanwezig is of ben je sneller geïriteerd of reageer je emotioneel op zaken waar je normaal zo niet op zou reageren. Dat zijn tekenen dat jouw lichaam van slag is en wat kan je eraan doen om hier minder last van te ervaren?

* Onderzoek bij jezelf hoe je om wilt gaan met het nieuwe normaal van dit moment. De een voelt zich er prima bij en de ander heeft wel meer behoefte aan lichamelijke nabijheid. Praat hierover met je familie, vrienden en kennissen.
* Als je bemerkt dat je toch wel behoefte hebt aan meer lichamelijke nabijheid zoek dan mensen op die deze behoefte ook ervaren. Die zijn er echt wel alleen niet iedereen komt daar voor uit.
* Zoek een manier om goed bij jezelf te kunnen blijven, dit kan door lekker te dansen op fijne muziek {het liefst op blote voeten}, het beoefenen van sport waar je je prettig bij voelt, lees een   goed boek, probeer eens een yogales of zoek wat vaker de natuur op.
* Gun jezelf een voetreflextherapie behandeling. In een prettige rustgevende omgeving kan je lichaam even helemaal tot ontspanning komen.

De afgelopen periode tijdens de quarantaine tijd een visualisatie geschreven wat eigenlijk bedoelt was ter ondersteuning van de gasten van het Vicki Brownhuis toen we daar ook geen massages mochten geven. Ik ben erg enthousiast over deze visualisatie en ook anderen reageerden erg verrast hierop dat ik hem niet wil laten liggen. Ik ben aan het onderzoeken hoe ik hem op de website kan zetten zodat deze naar wens te beluisteren is en ik bied hem vanaf nu aan in combinatie met een chakra-behandeling. Tijdens deze behandeling neem ik je eerst mee in de visualisatie met daarop volgend de behandeling. Dit is een heerlijk rustgevende behandeling waarbij je gehele lichaam via je chakra`s aandacht krijgt en kan het je inzichten geven welke systemen wat meer aandacht mogen hebben. Wil je het eens ervaren, neem dan gerust contact op.

Mocht je meer willen weten over de chakra`s dan kan ik je het Werkboek Chakra aanraden van Anodea Judith. Dit is een praktisch boek waarmee je zelf veel kunt doen om je chakra`s goed te laten stromen.Een wereld van wonderen van Patty Harpenau is ook een beleving om te lezen. Dit boek neemt je op een erg toegankelijke manier mee langs je chakra`s, ik had hem zo uit en vond hem geweldig.