Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Zomer 2020, wat gaat het je brengen...

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op zondag 5 juli 2020 om 14:46

Het is zomer 2020. Een zomer die andere invulling zal krijgen als voorgaande zomers. Is dat minder fijn? Dat zal moeten blijken. We zitten in een jaar wat veel van ons als mens vraagt. De berichtgevingen op radio en tv geven een beeld van een samenleving die niet meer terug naar normaal kan. Wat is normaal en wil je daar eigenlijk wel terug naartoe? Kan je leven met een 1,5 meter samenleving en hoe ga je dit vormgeven?

Allemaal gedachtes die bij mij maar zeker ook bij andere opkomen. Het vertrouwde {veilige} leven zoals je het gewend bent bestaat niet meer. Dit kan onrustgevoelens geven, een soort van gejaagdheid. Aan de ene kant ga je mee met de opgelegde regels en aan de andere kant vraag je je misschien af of je dit wel kan en wil. Een ander begroeten, aanraken of zelfs knuffelen wat kan wel en wat kan niet. Waar voel jij je prettig bij en wat doet het met jou als een ander er een andere invulling aan geeft? Wordt je dan boos en wijs je de ander af of geef jij jouw grens duidelijk aan met respect voor die ander die er op zijn manier invulling aan wil geven?

Voetreflextherapie is een erg fijne ondersteuning bij klachten maar zeker ook bij lastige vraagstukken die we in ons leven tegenkomen. Wat belemmerd jou om echt jouw stappen te nemen en wat gebeurt er in jouw lichaam als je voor een bepaalde stap kiest. Klachten is een reactie van jouw lichaam die je wil vertellen dat je misschien toch niet de juiste keuze hebt gemaakt. Achter klachten zitten boodschappen van jouw zelf die je op het eerste moment nog niet als zodanig ziet.
Spijsverteringsklachten zijn vaak gerelateerd aan voeding maar ook aan de manier waarop jij je spijs verteert. Dit spijs kan je voeding zijn en dan kan je gaan onderzoeken of je de juiste voeding gebruikt, of dat je te snel eet waardoor er teveel lastig verteerbare voeding door je lichaam verwerkt moet worden maar ook je niet stoffelijke spijs. Wat zeg je nou? Niet stoffelijke spijs... Dat  zijn de geestelijke prikkels die je gedurende de dag opneemt, verteert {of niet} en weer loslaat{of niet}. Heeft dat ook invloed op je spijsvertering?  Jazeker!!En zo kan je al je klachten aankijken of je ermee gebaat bent om je voedingspatroon aan te passen of dat je verder zou kunnen gaan ontdekken wat je klacht metafysisch je te vertellen heeft. Hier ondersteun ik je graag bij.
Ben je nieuwsgierig wat jouw lichaam je wil vertellen of gun je jezelf een moment van ontspanning in deze vreemde tijd die ongemerkt heel veel van ons vraagt dan ben je van harte welkom om contact met me op te nemen. 

Ikzelf ga genieten van mijn vakantie met mijn gezin van 11 juli t/m 26 juli. Op maandag 27 juli open ik de deur van mijn praktijk weer en verwelkom je graag om jou of je dierbare te ondersteunen.

Graag geef ik je wat tips om toch te kunnen genieten van deze mooie zomer van 2020:
* Zoek eens wat vaker de rust van de natuur op. Buiten zijn geeft je andere inzichten en maakt je hoofd gemakkelijker leeg.
* Heb je moeite met de 1,5 meter samenleving probeer dan zo min mogelijk plaatsen te bezoeken die je daar constant aan herinneren. Je geniet gewoon minder van leuke dingen als je daar van alles voor moet doen wat je tegenstaat.
* Ga op zoek naar mogelijkheden om op een fijne manier te genieten van de zomer, het is toch ons oplaadmoment waar we dadelijk als het najaar weer komt op moeten teren.
* Kijk naar wat er allemaal wel mogelijk is in plaats van je bezig te houden met alle beperkingen die je opgelegd worden. Boor je creativiteit aan en maak het beste van iedere situatie die je op je pad tegenkomt.
* Probeer te ontdekken welke voeding het beste bij je past, waar jouw lichaam blij van wordt. Zorg dat je immuunsysteem krachtig het najaar in kan gaan door veel verse {biologische} seizoensgroentes te eten. Dit geldt natuurlijk ook voor fruit. Maak matig gebruik van vis en vlees, je lichaam heeft meer moeit om dit goed te verteren zonder dat het je energie kost. 
* Probeer dagelijks voldoende te bewegen op een manier die bij je past, voor de een is dit hardlopen, voor de ander is dit fietsen en weer een ander houdt van Yoga maar gewoon lekker een stevige wandeling maken is natuurlijk ook fijn.
* Geniet van muziek en probeer eens een andere genre uit. Wat je nooit mooi gevonden hebt zou je nu ineens meer kunnen waarderen. Je kan tegenwoordig veel uitproberen via computer en telefoon. Ikzelf hoor nog steeds het liefst muziek van een cd of liever nog een platenspeler.
* Lees eens een boek wat je inzicht kan vergroten. Een thriller {Karin Slaughter} vind ik geweldig maar boeken die je ontwikkeling kunnen prikkelen vind ik echt een aanrader. De boeken van Hans Peter Roel zijn gemakkelijk leesvoer wat je veel inzicht kan brengen. Zijn nieuwste Himalaya had ik zo uit.

Ik wens je veel zomerplezier en hoop dat je je batterij weer fijn op kunt laden. Ik start zaterdag met een yoga en dansretraite aan de Waal, Heerlijk buiten mijn comfortzone...