Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Ondersteuning na Corona

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op dinsdag 8 september 2020 om 14:05

Mensen die te kampen hebben gehad met Corona of een andere periode van ziek zijn ondervinden hier vaak nog gedurende langere tijd klachten van. De meeste klachten die je te horen krijgt zijn vermoeidheid, kortademigheid, verminderde conditie en pijn in je longen en spieren. Ook op emotioneel gebied is er natuurlijk veel gebeurt, de impact van de ziekte is groot, onderschat ook de impact van onze veranderde manier van leven momenteel niet. Alle berichtgevingen die we mee gekregen hebben gaan je niet in de koude kleren zitten. Wat zou je hier nou aan kunnen doen?

Na het doorlopen van een ziekte heeft je lichaam tijd nodig om weer te herstellen. Het lastige van onze samenleving is dat we deze tijd vaak niet nemen want de werkzaamheden wachten namelijk op je. We verwachten van onszelf dat we zo snel mogelijk weer gewoon aan de slag kunnen en hebben het liefst dat we geen naweëen hebben van de ziekte die we doorlopen hebben. En verwachten we het niet van onszelf dan hebben we wel een werkgever die dit van je verwacht. Luisteren naar wat ons lichaam ons aangeeft zit niet in onze cultuur. Er zijn wel manieren om je lichaam te ondersteunen na een periode van ziek zijn

IL

De meest voor de hand liggende weg is om goede voeding tot je te nemen. Je lichaam hoeft dan niet teveel energie te verspillen aan het omzetten van bewerkte voeding naar nog iets wat bruikbaar en ondersteunend is voor je. Verse en het liefst biologische voeding heeft meer voedingswaarde en dan kan je lichaam er de nodige hulpstoffen uithalen. Ons lichaam heeft eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen en fytonutriënten nodig om goed te functioneren. Buiten eiwitten, vetten en koolhydraten bevat de meeste bewerkte voeding van de overige bestanddelen niet veel meer. En laten die nou net erg belangrijk zijn om de voedingsmiddelen goed om te kunnen zetten in je lichaam zodat je ook echt baat hebt bij wat je eet. Ben je net aan het opknappen van het ziek zijn of bemerk je dat je weinig energie hebt dan zou je eens naar je voeding kunnen kijken in hoeverre deze je voorziet van voldoende voedingsstoffen. Een gevarieerde voeding met veel verse en het liefst biologische groentes heeft de voorkeur. Hiebij wat {biologisch} fruit, stukje vlees of vis en matig zijn met koolhydraten geven je lichaam de mogelijkheid om zijn energie ook daadwerkelijk uit voeding te halen en niet te verspillen aan het omzetten van chemische bestanddelen tot afvalstoffen waar het lichaam weer vanaf moet en niet veel ondersteuning van heeft gekregen. Als een lichaam aangeeft door middel van klachten of ziek zijn dat er een verandering ingezet mag worden dan is het verstandig om deze verandering ook in te zetten. Je energie mag weer gaan stromen waardoor je weer opknapt en je leven weer meer op kunt gaan pakken.

Daarnaast is het van groot belang dat ons lichaam in beweging komt en blijft, dit mag met kleine beetjes weer uitgebouwd worden naar grotere afstanden maar ook hiervoor geldt; let op wat je lichaam je aangeeft. Je kan wel richting je grens gaan om een stapje vooruit te zetten maar als het echt niet lukt dan vooral ook niet forceren. Steek je energie in een manier van sporten of bewegen waar je plezier aan beleefd, dit werkt veel beter door voor je lichaam dan dwangmatig je push ups doen in de sportschool en ook hier mag je natuurlijk altijd even je grens opzoeken maar luister naar je lichaam. Die weet echt wel wat goed is voor jou.

Via voetreflextherapie kan ik ook ondersteuning geven om je energie weer meer te laten stromen. Afvalstoffen komen los tijdens een behandeling waardoor er weer ruimte komt voor nieuwe aanvoer van goede voedingsstoffen voor je lichaam. Daar waar afvalstoffen vastzitten is er geen ruimte om nieuwe verse energie op te slaan of om te zetten. Via voetreflextherapie ben ik heel goed in staat om jou spieren en gewrichten aandacht te geven waardoor afvalsstoffen op lastig bereikbare plaatsen toch los kunnen komen en afgevoerd kunnen worden. Zelf kies ik er ook voor om een behandeling te ondergaan zodat het proces in mijn lichaam weer op gang komt als ik klachten ervaar. Ook negatieve berichten die je via de media dagelijks bereiken geven een ophoping van afvalstoffen waardoor een lichaam vermindert energie heeft om alle dagelijkse beslommeringen te kunnen dragen, ook dat geeft een verhoogd risico op klachten. De aandacht tijdens een behandeling, de erkenning van je klachten en het effect wat na een behandeling merkbaar is kunnen net dat duwtje in je rug zijn om anders tegen de wereld aan te kijken waardoor je beter kunt relativeren. Wil je het eens uitproberen, je bent van harte welkom...