Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Zit je teveel in je hoofd?

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op donderdag 8 oktober 2020 om 16:08

Heb jij ook meerdere gesprekspartners in je hoofd zitten? Laat jij je ook veel afleiden gedurende de dag door indrukken van buitenaf ? Of lukt het jou wel om rust in je hoofd te creëeren en zonder dat je gestoord wordt door je eigen gedachtes of prikkels van buitenaf een gedeelte van de dag door te brengen?

Ons hoofd, dat letterlijk aan het  hoofd van ons lichaam staat heeft dagelijks veel te verduren. Alle zintuigelijke {ogen, oren en neus} en energetische indrukken via je chakra`s worden opgenomen en moeten dan gecoördineert, verdeelt, vertaald en naar de juiste plaats geleid worden. We krijgen tegenwoordig zoveel indrukken aangeboden dat het niet gek is dat we regelmatig overlopen omdat het aan een moment van rust ontbreekt. De tv, de radio, de telefoon met alle media die daarop voorbij komt maken het ook haast onmogelijk om te ontsnappen. Het is wel mogelijk maar dan zou je echt moeten kiezen voor momenten van rust want deze gewoontes zijn langzaam ons leven binnen geslopen waardoor het vaak niet eens opvalt dat ze een reden kunnen zijn van klachten als hoofdpijn en aanhoudende vermoeidheid.

                                                                                         

Probeer voor jezelf eens te bedenken {oh jee dan zit je weer in je hoofd} hoe jij je bereikbaarheid voor alle indrukken kun verminderen. Het is een gemakkelijke {toch?} manier van ontdekken hoe jij omgaat met indrukken die je gedurende de dag tot je neemt. En valt het gebruik van tv, radio en telefoon best mee dan zou je eens kunnen kijken of je gesprekspartners in je hoofd ook tot stilte kunt krijgen. Tegenwoordig zijn we niet gewend om in stilte te zitten en gewoon even nergens mee bezig te zijn. Maar laten dat  nou juist de momenten zijn welke de mooiste ideëen naar voren brengen, overdenkingen de ruimte krijgen en de rust even kan wederkeren. Wandelen in de natuur kan rust in je hoofd brengen maar alleen als de stemmen in je hoofd ook even tot rust komen. Mediteren wordt {net als voetreflextherapie} als een weldaad ervaren, ikzelf ben hierin nog zoekende naar wat bij mij past. Voor nu zijn dat vaak geleide meditaties, je wordt dan op een rustige manier meegenomen in het proberen je eigen rustpunt te vinden. Op het moment dat ik in de buurt van dat rustpunt kom dreig ik regelmatig in slaap te vallen. Dat is niet erg maar voelt voor mezelf als een gemiste kans. De meditatie app van meditationmoments heeft vele korte gratis geleide meditaties en langere waarvoor je een abonnement af kunt sluiten.

Via voetreflextherapie lukt het vaak om even uit je hoofd te komen. Het moment dat ik start met de behandeling kan je een gevoel geven dat je voeten ook nog mee doen. Dat is wat ik regelmatig terugkrijg van cliënten die veel aan hun hoofd hebben. Je komt weer meer in je lichaam en maakt daardoor ook weer verbinding met jezelf. Als je veel in je hoofd zit ben je minder geaard en sta je dus eigenlijk minder stevig met beide benen op de grond. Je bent wat instabieler. Ervaren dat je voeten hebt en je hier meer bewust van zijn kan ervoor zorgen dat je het leven beter aankunt. Laten we dat in deze tijd nou eens goed kunnen gebruiken...