Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Rest verschijnselen na infectie bij Covid-19

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 29 maart 2021 om 12:43

Na het doorlopen van een infectieziekte kan je nog langere tijd last houden van klachten die gerelateerd kunnen zijn aan het doorlopen van deze ziekte. Of de infectie heftig is verlopen of in een milde vorm hoeft hier niet eens een aandeel in te hebben. Klachten als aanhoudende vermoeidheid en extreme kortademigheid zijn gemakkelijk te herleiden naar het doorgemaakte ziekteproces na Covid-19. Maar ook aanhoudende hoofdpijn, spijsverteringsklachten en concentratieproblemen kunnen voorkomen. Vanuit voetreflextherapie kan ik je ondersteunen om deze klachten te verminderen.

Na het doorlopen van een ziekte heeft je lichaam altijd weer tijd nodig om te herstellen. Dit is een normaal natuurlijk proces. Ziekte is een normale natuurlijke reactie van je lichaam dat er zich een onbalans gevormd heeft. Vaak heb je de voor signalen die je lichaam afgeeft niet helemaal opgemerkt door de drukte van alledag. We zijn in onze samenleving ook niet echt gewend om naar ons lichaam te luisteren en de kleine signalen die deze afgeeft op te merken. Merken we ze wel op dan vinden we het meestal vrij normaal om een paracetamol in te nemen als we iets van een ongemak ervaren en gaan weer over naar de orde van de dag. 

Je lichaam geeft signalen af, vermoeidheid is een teken dat je het even rustig aan mag doen. Alle signalen die je krijgt kunnen je iets vertellen over jouw lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel welbevinden. Het risico is groot dat als je niet naar deze signalen luistert of ze gewoon niet herkent ,ziekte als gevolg van een disbalans zich openbaart. Onze manier van leven, de omgeving waarin we leven en hoe we onszelf voeden heeft hier een aandeel in. Het is raadzaam om altijd maar vooral in deze tijd je tekorten aan te vullen. Ook op het gebied van vitamines en mineralen. Een tekort aan Vitamine C, Vitamine D3 en Zink blijken een grote rol te spelen in het ontstaan van Covid-19 klachten. Ook je magnesiumgehalte op peil houden is erg goed zodat de vitamines ook daadwerkelijk de ruimte krijgen om opgenomen te worden en hun werk te kunnen doen. Ikzelf slik sinds afgelopen voorjaar 2020 ook trouw mijn vitamines en houd door middel van voetenbaden met Magnesumvlokken van Zechsal en het gebruik van een dagelijkse bodycream mijn magnesiumgehalte zoveel mogelijk op peil. 

                                Luister naar het gefluister van je lichaam zodat het niet hoeft te gaan schreeuwen...

Heb je een infectie met Covid-19 doorlopen en ondervind je daar nog klachten van dan is het dubbel van belang om je tekorten met aandacht aan te vullen, je lichaam rust te gunnen en ondersteuning te bieden om weer op krachten te komen. Je immuunsysteem heeft overuren gedraaid om jouw lichaam weer in balans te krijgen en ondersteuning via voetreflextherapie kan ervoor zorgen dat jouw lichaam weer tot rust kan komen, je energie weer gaat stromen zodat processen in je lichaam weer op gang kunnen komen. Afgelopen week een bijscholing gevolgd die speciaal ontwikkeld is om deze ondersteuning te kunnen bieden; Covid-19 een route naar hestel. Gun jezelf deze route en ik kijk altijd samen met jou wat voor jou jouw beste route is...