Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Waarom voetreflextherapie?

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 28 juni 2021 om 17:23

Hoe kom je tot de keuze om je te laten ondersteunen via voetreflextherapie? Loop je al tijden met een klacht waar je binnen de reguliere zorg geen antwoord op krijgt of kies je liever eerst voor een natuurlijke holistische benadering van je klacht voordat je de symptomen gaat bestrijden met medicatie die je voorgeschreven krijgt. Er zijn verschillende redenen om voor een behandeling via voetreflextherapie te kiezen maar zeker het overwegen waard.

Vaak lopen we met een klacht maar denken dat deze ook vanzelf wel weer snel over gaat. Soms is dat natuurlijk ook het geval en dan hebben we de goede keuze gemaakt voor dat moment. Maar nog vaker lopen we met een klacht en als deze je niet al teveel belemmerd blijf je er gemakkelijk erg lang mee lopen met alle gevolgen van dien. 

Een strakke schouder door kortdurende spanningen op het werk hoeft geen problemen op te gaan leveren. Maar als deze strakke schouder steeds vaker voorkomt ook wanneer je nog geen drukte op je werk ervaart houd je misschien je spanning onbewust ook vast in je rustmomenten. Door onze drukke manier van leven hebben we vaak niet eens meer in de gaten dat we een groot gedeelte van de dag op AAN staan. We voelen de spanning niet eens meer, onze ademhaling zit gewoon altijd hoog in onze borst waardoor we ons ook nog eens kortademig gaan voelen na een kleine inspanning. Allemaal kleine signalen van ons lichaam die ons niet opvallen doordat we veel in ons hoofd leven en onze connectie met de signalen uit ons lichaam behoorlijk kwijt zijn geraakt. Ik heb dit zelf ook ervaren; een erg pijnlijke schouder. Ik ging pas naar de fysio toen ik echt geen kant meer op kon en deze vroeg hoe het met me ging. Hoezo hoe gaat het met me? Ik heb pijn in mijn schouder en ik hoop dat jij dit kunt verhelpen was toen nog mijn gedachtegang. Dit speelde zich jaren geleden af, lang voordat ik me ging verdiepen dat een klacht je iets wil zeggen over hoe jij met je dagelijkse zaken omgaat. 

Zo kan je naar je lichamelijke klacht kijken maar ook je geestelijke klacht geeft je een signaal dat er een disbalans in jouw speelt. Via voetreflextherapie ga ik samen met jou op zoek wat jouw lichaam je wil vertellen. Ik kan je helpen een vertaalslag te maken wat de klacht je zou willen zeggen. Vaak is dit kloppend en soms wordt het {nog} niet herkend. Maar het bespreken wat een klacht je zou willen vertellen geeft ruimte om anders naar je klacht te gaan kijken. Je wordt je vaak bewuster van je lichaam waardoor je signalen eerder herkend en een klacht dus niet zover op hoeft te laten lopen. Het fijne van voetreflextherapie is de mate van ontspanning die meestal ervaren wordt, je wordt als het ware uit je hoofd gehaald. Mocht je klachten hebben waarbij ik je ruggenwervel in een behandeling mee moet nemen dan kan ik de mate van ontspanning minder garanderen, daar kan namelijk erg veel spanning vast gaan zitten wat soms gewoon erg gevoelig kan aanvoelen. Mocht dit bij jou het geval zijn dan maak ik gebruik van fonoforese door een stemvork op de pijnlijke plekken in te zetten. Door de trilling welke deze produceren wordt de reflexzone intensief behandeld zonder teveel ongemak. Deze pijn verteld mij echter ook weer iets over jou, je voeten houden niet veel geheim.

Tips om meer bewustwordig te krijgen over een klacht;
* Op welk moment van de dag ervaar je je klacht het meest? Let hier eens wat meer op en nog beter schrijf het ook echt even op.
* Kijk of je een lijn in het ontstaan van je klacht kan ontdekken, betrek hier je voedingsgewoontes bij maar ook de drukte van de dag die je beleefd hebt.
* Bekijk of jouw bezigheden ook echt jouw bezigheden zijn waar je volledig achter staat. Komt het vaak voor dat je dingen moet doen die je eigenlijk liever niet wil doen, kijk of je hier verandering in aan kunt brengen.
* Zoek een manier waarop je echt even kunt ontspannen; wandelen in de natuur, luisteren naar geleide meditaties, het lezen van een fijn boek, kies voor yoga. Zorg dat je ontspanning blijft herkennen zodat je ook sneller herkent dat er spanning in je lichaam zit welke je niet gemakkelijk loslaat

Kiezen voor voetreflextherapie is kiezen voor jezelf, voor jouw eigenheid. We hebben allemaal een eigenheid waar we ons vaak niet bewust van zijn. Hiermee kennismaken kan je echt heel veel leren over jezelf. Ik als voetreflextherapeut geef geen diagnoses over klachten dat is niet mijn uitgangspunt en als ik klachten niet vertrouw dan verwijs ik je zeker door naar je huisarts. Binnen mijn opleidingen is hier aandacht voor. Mocht je eens willen ervaren wat voetreflextherapie inhoudt of ben je benieuwd of het een manier kan zijn om aan je klacht te werken dan kan je contact met me opnemen via de mail of gewoon even bellen op nummer 0653269404.