Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Inzichten tot diepgang

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op woensdag 6 oktober 2021 om 16:52

Heb je er ooit bij stil gestaan dat alles wat je mee maakt in je leven je vormt en als je de moeite neemt om ernaar te kijken dat je tot mooie inzichten kunt komen? Deze inzichten kunnen diepgang aan je leven geven, je kan er als het ware van groeien.

Voordat ik mezelf verdiepte in achtergronden van klachten of ziektes had ik nog nooit van de homotoxicoseleer van dr. Reckeweg gehoord. Vanuit mijn opleidingen voor de zorg veel ziekteleer gehad maar dan ging het over de symptomen van ziektes en hoe we die konden ondersteunen. Deze ondersteuning bestond dan vaak uit wat basale tips en medicatie. Er ging een wereld voor me open; een wereld van andere voeding, andere manier van ontspannen, andere muzieksoorten en behandelmogelijkheden waar ik nog nooit van gehoord had. Mijn interesse was gewekt.

                                                                                                                 

Met het bekijken van achtergronden van klachten van anderen komt natuurlijk ook je eigen proces op gang. Hoe ontstaan klachten? Ontstaat een klacht meteen of gaat er een langere tijd overheen voordat een klacht zich merkbaar uit. Heb je oog voor de verschillende reacties van je lichaam of heb je het zo druk dat je deze gewoon niet opmerkt waardoor een klacht al goed gesetteld is voordat je er aandacht aan gaat geven? Hoe meer ik erover begon te leren hoe interessanter ik de materie vond. Dat geeft namelijk aan dat we bewust maar vaker onbewust invloed hebben op de klachten die tot ontwikkeling kunnen komen. En bij de een uit een klacht zich weer op een andere wijze als bij de ander, we zijn allemaal zo verschillend waardoor er niet één oplossing is voor dezelfde klacht. Hoe komt het dan dat binnen de reguliere gezondheidszorg er gewerkt wordt volgens een protocol per klacht en dat veel mensen voor dezelfde klacht een zelfde soort medicatie krijgen? Zoveel vragen en nog meer mogelijkheden.

In mijn ogen kan een klacht een uitnodiging zijn om met jezelf de diepte in te gaan. Een klacht wil jou iets zeggen, je lichaam wil jou iets vertellen over hoe je met hem of haar omgaat. Durf jij het aan om echt contact te maken met jezelf waardoor je signalen sneller opmerkt en klachten minder of minder heftig geuit hoeven te worden. Dat je al eerder bij jezelf bemerkt dat je over je grens gaat voordat je lichaam ziek moet worden om hier jouw aandacht op te vestigen. Ook ik ga nog steeds regelmatig over mijn grenzen, ik vind veel leuk en stap vaak heel enthousiast weer ergens in en bedenk me dan wat later dat de ruimte in mijn agenda die stap eigenlijk niet zo prettig vond. Maar gaandeweg leer ik om eerder naar mijn grenzen te luisteren, om eerder een afspraak te verzetten, om eerder te bedenken dat mijn tijd niet rekbaar hoeft te zijn als ik hem beter verdeel.

Voetreflextherapie zoals ik hem graag geef heeft als basis de klacht waarmee iemand komt en dan samen kijken hoe deze klacht in de toekomst niet weer om de hoek komt kijken. Dit kan lukken doordat je openstaat voor inzichten die je klacht je wilt vertellen waardoor jij je leven net een beetje anders indeelt en misschien wel gaat beleven. Neem je mijn uitnodiging aan?