Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voor jezelf kiezen

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op maandag 20 december 2021 om 14:38

De laatste weken van het jaar 2021. Maak jij dan je balans op? Wat was er prettig het afgelopen jaar? Waar liep je juist heel erg tegenaan en hoe ga je ervoor zorgen dat je dat niet meer gebeurt? Durf je daarin heel eerlijk te zijn naar jezelf? Of verstop je je liever achter excuses dat gebeurtenissen je overkomen?

Het jaar 2021 loopt alweer op zijn einde, een jaar waarin weer veel gebeurt is of juist helemaal niet. Hoe jij de wereld om je heen beleeft komt voort uit alles wat je je eigen hebt gemaakt gedurende je leven. Al jouw plussen en minnen hebben ervoor gezorgd dat je nu daar staat waar je nu staat. Is daar nog verandering in aan te brengen kan je jezelf afvragen of hou ik het  liever allemaal zoals het was omdat dat duidelijkheid en zelfs een gevoel van veiligheid geeft ,zelfs al heb je het allemaal niet als zo geweldig ervaren.

Kiezen uit mogelijkheden

Mocht je je afvragen of er nog verandering in je systeem is aan te brengen dan laat ik je graag weten dat die mogelijkheid er zeker is. Ik hoor een volgende vraag opkomen; hoe kan ik dat dan doen en kost me dat heel veel energie? De manier waarop je veranderingen aanbrengt is helemaal aan jezelf. De ene gedijt het beste bij radicale veranderingen en gooit gewoon het roer om en de ander doorloopt liever kleine stappen om ergens anders uit te komen. Wat de beste manier is zal in de toekomst duidelijk worden. Echte veranderingen hebben  tijd nodig om in je systeem te komen. Dat geldt voor als je je roer ineens omgooit maar ook als je ervoor kiest om de verandering in kleine stppen door te voeren. Je kan de verandering het beste zo`n 28 dagen bewust invoeren en dan kom je er vanzelf achter of deze blijft hangen in je systeem of bij een {kleine} koerswijziging weer naar de achtergrond verdwijnt. Als jij de regie over je leven in je handen neemt bepaal jij jouw koers. Op welke manier je deze verandering inzet is jouw helemaal aan jou.

                                                                                                                     

Ondersteuning nodig?

Men denkt vaak pas aan voetreflextherapie als men lichamelijke klachten ervaart. Dat is een logische keuze. Maar voetreflextherapie houdt meer in dan het verlichten van een lichamelijke klacht. Ik kijk altijd samen met jou naar je klacht. Vervolgens neem ik je graag mee om je klacht ook echt even aan te kijken, wat wil de klacht jou vertellen. Herken je de achterliggende gedachte van de klacht of is er meer nodig om dit te herkennen. Ik hou altijd voor ogen dat het jouw klacht is en jij mag er mee aan de slag. Via voetreflextherapie komen we dan vaak uit op een heel ander stuk in je leven en soms blijven we puur gericht op de klacht. Mijn uitgangspunt is dat jij de regie van je leven over mag nemen en dat ik je ondersteun in dit proces. Of het nou een gangbare klacht is waarmee je komt of een moeilijker te duiden klacht, samen komen we een heel eind en jij bepaalt jouw koers hierin.

Ben je eraan toe om het roer van jouw schip weer over te nemen, neem dan gerust contact op via het contact formulier.