Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

De balans vinden in jezelf

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op vrijdag 13 mei 2022 om 13:20

Wanneer kan je spreken van een goede gezondheid? Op welk moment ervaar je dat je goed bezig bent en voel je dat alles gewoon klopt? Voor de een betekent dat die minimaal 5 keer per week in de sportschool wil zijn en voor de ander is een regelmatige wandeling in de natuur een basis voor een optimale gezondheid. Hoe ontdek je wat jouw basis is voor een goede gezondheid?

                                                                                                              

Voor iedereen is zijn gezondheid een persoonlijk iets. Vaak denken we dat alle sporten gezond zijn en dat het niet uitmaakt welke sport je beoefend als je maar bezig bent. Dat geldt ook voor gezond eten. Salades zijn gezond maar niet ieders lichaam reageert hetzelfde op het eten van salades waardoor het niet voor iedereen gezond is. Het is maar net hoe jouw lichaam om kan gaan met het verteren van in dit geval een salade want daar heb je toch wel goed werkende darmen voor nodig. En deze werken bij velen dus niet optimaal.

Hoe kom je er dan achter wat goed is voor jou? 
Soms zie ik mensen hardlopen, ze lopen echt te zwoegen. Ik vraag me dan af of deze persoon blij wordt van hetgeen wat hij aan het doen is of dat men hem verteld heeft dat bewegen in de vorm van hardlopen gezond is voor je. Luistert diegene dan naar wijze adviezen van anderen of maakt diegene contact met zichzelf om zo tot de ontdekking te komen dat er waarschijnlijk andere manieren van bewegen zijn die beter bij hem passen. Toen onze middelste jong was en bruisde van de energie was hij helemaal gelukkig dat hij bij de atletiek vereniging mocht. Ik had hem naar de mooiste sport gebracht was zijn eerste reactie. Later ontdekte hij dat er ook veel momenten waren dat hij moest wachten voordat hij iets actiefs mocht doen. Dat was toch weer minder leuk waardoor hij zijn energie nog niet goed kwijt kon en bleek voetbal jarenlang zijn favoriete bezigheid te zijn.

Is je gezondheid een statisch iets?
Door goed naar je eigen wensen en behoeftes te luisteren ontdek je gaandeweg wat voor jou een manier is om tot een optimale gezondheid te komen. Natuurlijk is het gezellig om samen met bekenden te gaan sporten. maar is de sport die je vriend beoefend ook daadwerkelijk goed voor jou? Sluit het aan op jouw mogelijkheden of put je langzamerhand je systeem uit en onstaan er juist klachten door de keuzes die je maakt. En wat jaren terug de ideale manier van bewegen was hoeft natuurlijk niet je hele leven ideaal te blijven. Behoeftes veranderen, ben jij is staat om mee te veranderen of houd je liever vast aan datgene wat bekend is voor jou?

Geldt dit alleen voor bewegen en voeding?
Jouw goede balans is een blijvende dans met in contact zijn met jezelf. Of het nou gaat over je manier van bewegen of de voeding die je kiest of over je werk en je kennissenkring. Alles om je heen is van invloed op jouw balans, op jouw mate van goed voor jezelf zorgen en daardoor op jouw gezondheid. Durf je met regelmaat met een open blik naar je leven te kijken? Durf je de balans op te maken waardoor je kiest voor jouw gezondheid boven de geldende maatstaven die ons vanuit opvoeding, scholing en cultuur zijn opgelegd? Durf je het aan om echt met je gezondheid aan de gang te gaan of hoop je dat een hulpverlener het voor jou oplost waardoor je toch je leven kan blijven leven die je gewend bent. Met een grote kans om dan toch weer tegen dezelfde, andere of ergere klachten aan te lopen? De keus is aan jezelf...

 IL

Voetreflextherapie is een manier om bij jezelf de diepte in te gaan. De Schumann resonantie is een manier om met jezelf dagelijks aan de slag te gaan. Fonoforese kan helpen bij het ondersteunen van een behandeling voetreflextherapie en dat geldt ook voor ooracupunctuur. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen mijn praktijk om met je gezondheid, jouw balans aan de slag te gaan. Aan jou de keuze of dit bij je past....

Je bent welkom...