Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Ondersteuning via Schüssler celzouten

1/1

Geplaatst door byTaske voetreflextherapie op zondag 26 juni 2022 om 15:15

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, zo is er altijd een weg die bij jou past op jouw weg naar een meer gezond leven op lichamelijk, geestelijk, mentaal en spiritueel niveau. De Schüssler celzouten zouden een manier kunnen zijn waarmee je dat kan bereiken.

                                                                                   

Schüssler celzouten, een prachtig mooie combinatie naast voetreflextherapie.

Vorig jaar kennis gemaakt met de celzouten doordat ik vanuit nieuwsgierigheid gestart was met de scholing hierover. Op dag 1 van module 1 me ingeschreven voor module 2, ik was onder de indruk van wat celzouten voor je kunnen doen en op welke manier je deze in kan zetten.

Vanuit de voetreflextherapie bekijk ik een klacht holistisch en dat was meteen de connectie die ik met de celzouten ervaarde. De lichamelijke kenmerken van een klacht, de uitingsvorm welke je gezicht eraan kan geven bij een vraag voor aandacht voor een bepaald zout en de connectie die je persoonlijkheid daar dan mee kan hebben. Vanuit voetreflextherapie laten je voeten veel zien van je persoonlijkheid door zichtbare verkleuringen, lijntjes en eventueel verhardingen in de vorm van eelt of zelfs onderhuidse kristallen. Ik vind het allemaal intrigerend.

Natuurlijk ga je tijdens de lessen ook zelf aan de slag met de celzouten. Een celzout vasthouden terwijl deze in een buisje zit kan al veel met je doen. Alles is energie en dat geldt dus ook voor celzouten. Verwondert over de lichamelijke sensaties die je kan ervaren bij ieder celzout, de verandering van kleur of structuur van je huid maar ook je houding kan veranderen door alleen maar een celzout in je handen vast te houden.
Kan je nagaan wat er gebeurt als je daadwerkelijk goed afgestemd hiermee aan de slag gaat.

Wat zijn celzouten nou eigenlijk?
Celzouten zijn anorganische verbindingen van zouten
welke via een positief en negatief geladen ion/deeltje verstoringen in de moleculaire beweging kan verhelpen/ondersteunen. Schüssler celzouten zijn homogene stoffen die ook in het lichaam voorkomen. Via de biochemische geneesmethode wordt er voorzien in de behoefte vanuit het lichaam om de verstoring in en om de cellen te ondersteunen.
De celzouten zijn ontstaan door verdunnings-en verwrijvings-processen zodat deze via het mondslijmvlies opgenomen kunnen worden.
Grofstoffelijke zouten en mineralen kunnen in een te hoge dosering schadelijk zijn voor het lichaam vandaar dat Schüssler celzouten verdund/ verwreven worden. Lichaams identieke “celzouten” zijn altijd fijn stoffelijk waardoor deze gemakkelijk opgenomen worden door het lichaam.

 

Een verstoring aan grondstoffen binnen de cel leidt tot een tekort aan bouwstoffen
buiten de cel. Met de celzouten volgens dr. Schüssler ondersteunen we doelgericht
onze huishouding van grondstoffen; met een gezonde voeding onze huishouding
van bouwstoffen.

 

Via een gezichtsanalyse kan je verstoringen ontdekken binnen je celzouten huishouding. Je hebt bepaalde tekenen in je gezicht welke kunnen veranderen als je aan de gang gaat met celzouten. Dat is zelfs al waarneembaar als je een celzout vasthoudt. Bepaalde tekenen zijn duidelijk waarneembaar andere veranderingen kunnen minder in het oog springen. Bij het innemen van een celzout laat je gezicht vaak ook anderen verstoringen zien. Het is de kunst om dit te signaleren zodat je het juiste zout of combinatie van zouten inneemt waaraan jouw lichaam behoefte heeft.

Er zijn 12 basis - en 15 aanvullende celzouten, ieder met hun eigen kracht afzonderlijk en in combinatie in te nemen. Via een diagnose van het gezicht, anamnese van de bevindingen die daaruit naar voeren komen, je klachtenpatroon en je mentaal welbevingen kan je tot een keuze van celzouten komen. Als je start met inname van de celzouten wil dat niet zeggen dat deze combinatie voor langere tijd dezelfde blijft. Soms is een combinatie goed gekozen en heb je er baat bij en soms komen door de inname andere verstoringen meer naar voren en is er een aanpassing nodig. Vanuit jouw Zijn blijkt vaak dat je enkele celzouten als basis nodig hebt en dat daar omheen andere aan kunnen vullen. Het leven is geen constant gegeven en dat is onze cel huishouding dus ook niet.

Mijn verdieping in de celzouten heeft mij al veel gebracht en ik gun dit anderen natuurlijk ook. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt wat celzouten voor jou kunnen betekenen voel je dan vrij om contact met me op te nemen.

www.bytaske.nl