Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflextherapie

IR

Ik geloof dat je met inzicht in je lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel welbevinden, je voor een groot gedeelte invloed hebt op je eigen gezondheid.

Het zal je verrassen wat er zich allemaal op je voeten bevindt;
alle organen, klieren, botten, spieren en gewrichten hebben een reflexzone op de voet. Veranderingen op lichamelijk of psychisch gebied worden zichtbaar op de zones van je voeten.

Wil jij lekkerder in je vel zitten? Meer rust ervaren? Je maandelijkse periodes wat prettigere doorlopen? Je spijsvertering ondersteunen? Je fitter en vitaler voelen en onderzoeken waar je klachten vandaan komen zodat je deze ook echt kunt verlichten of verhelpen?

Zit er één of meer antwoorden tussen met een Ja dan zou je voetreflextherapie kunnen overwegen. 

Voetreflextherapie is een behandelmethode die al eeuwenlang gebruikt wordt ter ondersteuning om je zelf genezend vermogen te activeren. Hoe we de behandelingen inzetten is afhankelijk van naar welk resultaat je toe zou willen werken. Het beste kan je kiezen voor een behandeltraject, dan gaan we samen op pad om de verlichting van je klachten ruimte te geven. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de klacht die je hebt en hoelang deze al aanwezig is. Door het masseren van de reflexzones op je voeten worden de daaraan gelinkte organen, klieren, botten, spieren en gewrichten geactiveerd. De doorbloeding komt beter op gang en afvalstoffen komen in beweging waardoor deze je lichaam makkelijker kunnen verlaten. Met voetreflextherapie wordt je klacht op een natuurlijke manier behandeld en bekeken vanuit een holistische visie. Deze visie gaat ervan uit dat jouw klacht niet alleen een lichamelijke oorzaak heeft maar dat er ook gekeken mag worden naar je geestelijke, sociale en spirituele welbevinden.

Ik ondersteun mijn behandelingen graag met fonoforese {stemvorken}, aromatherapie gedurende de behandeling en ooracupunctuur

Voetreflextherapie en Dementie.
Mensen met dementie zouden veel baat kunnen hebben bij een regelmatige voetreflextherapie behandeling. Vanuit mijn werkveld heb ik veel ervaring met mensen met dementie en hun mantelzorgers. De ontspanning die ervaren kan worden tijdens een behandeling kan veel rust brengen in het vaak onzekere leven van mensen met dementie
Ik heb ook de mogelijkheid dat ik de mantelzorgers of verzorgers van degene met dementie een makkelijke ontspannende voetmassage aan leer zodat degene met dementie vaker de ontspanning mag ervaren. Deze massage is fijn om te geven en om te krijgen, het is een mooie manier van contact maken. Je kan vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden door het contactformulier in te vullen. Nu mijn module {therapautische vaardigheden bij de mens met dementie aan de Energieschool} weer opgestart is ga ik op de korte termijn ook andere manieren van ondersteuning aanbieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hierover binnenkort meer...

Voetreflextherapie en kanker.
Wanneer je getroffen wordt door de ziekte kanker dan heeft je immuunsysteem baat bij ontspanning en ondersteuning. Via voetreflextherapie ben ik in de mogelijkheid om ontspanning te bieden voor, tijdens en na het traject wat je gaat volgen of gevolgd hebt. Hierdoor heb je kans dat vervelende bijwerkingen minder heftig voor je zijn. Ontspanning doet je lichaam goed vooral gedurende het ziekteproces wat je doorloopt en zeker ook naderhand. Het is wel altijd verstandig je behandelend arts op de hoogte te brengen en houden als je voetreflextherapie ondergaat. Mijn behandelingen vallen onder complementaire {aanvullende} zorg en zijn prima naast reguliere behandelingen in te zetten.