Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflextherapie

IR

Ik geloof dat je met inzicht in je lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel welbevinden, je voor een groot gedeelte invloed hebt op je eigen gezondheid.

Het zal je verrassen wat er zich allemaal op je voeten bevindt, mij heeft het in ieder geval wel verrast.
Alle organen, klieren, botten, spieren en gewrichten hebben een reflexzone op de voet. Veranderingen op lichamelijk of psychisch gebied worden zichtbaar op de zones van je voeten. 

Voetreflextherapie is een behandelmethode die al eeuwenlang gebruikt wordt ter ondersteuning om je zelf genezend vermogen te activeren. Hoe we de behandelingen inzetten is afhankelijk van naar welk resultaat je toe zou willen werken. Het beste kan je kiezen voor een behandeltraject, dan gaan we samen op pad om de verlichting van je klachten ruimte te geven. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de klacht die je hebt en hoelang deze al aanwezig is. Door het masseren van de reflexzones op je voeten worden de daaraan gelinkte organen, klieren, botten, spieren, gewrichten je lymfesysteem, je meridianen maar ook je chakra`s gestimuleerd om datgene te doen wat ze te doen hebben. De doorbloeding komt beter op gang en afvalstoffen komen in beweging waardoor deze je lichaam makkelijker kunnen verlaten.

Met voetreflextherapie wordt je klacht op een natuurlijke manier behandeld en bekeken vanuit een holistische visie. Deze visie gaat ervan uit dat jouw klacht niet alleen een lichamelijke oorzaak heeft maar dat er ook gekeken mag worden naar je geestelijke, sociale en spirituele welbevinden.

Ik ondersteun mijn behandelingen graag met fonoforese {stemvorken}, aromatherapie gedurende de behandeling en ooracupunctuur 

Voetreflextherapie bij vrouwenklachten.
Hormonen
zijn heel gevoelig voor stress, levenswijze, medicatiegebruik, verzorgingsmiddelen en eigenlijk op duizend en één ding. Een verstoring in de hormoonhuishouding kan daardoor klachten geven in een menstruatiecyclus. Mocht je jong, middelbaar of wat ouder op dit gebied klachten hebben dan kan voetreflextherapie hier erg ondersteunend in zijn. Als ik terugkijk dacht ik 10 jaar geleden al in de overgang te zijn met allerlei vage klachten en heb ik sinds ik mijn opleiding voetreflextherapie ben gaan volgen geen enkele klacht meer. Voetreflextherapie brengt balans in je systeem en hormonen, rust en balans gaan goed samen. Informeer naar de mogelijkheden.


Transformation Healing via voetreflextherapie.
We leven in een enerverende tijd, er gebeurt vanalles in de wereld om ons heen maar ook binnen onszelf. Oude klachten lijken weer meer op te spelen of meer naar de voorgrond te komen. Wij gaan als mensheid door een verandering heen. Alles is energie en datgene wat je om je heen ziet gebeuren heeft je zeker ook iets te vertellen over jezelf. Ben jij je hier bewust van of zou je je hier meer bewust van willen worden ook dan kan voetreflextherapie erg ondersteunend zijn. Ik neem je graag mee op pad zodat jij kan ontdekken wat voor jou het mooiste pad is.

Voetreflextherapie bij dementie.
Vanuit mijn jarenlange werkervaring met mensen met dementie ben ik me bewust wat aandacht en aanraking met mensen kan doen. Voetreflextherapie is een zachte manier van benaderen wat heel veel rust en ontspanning kan geven. Ben je benieuwd naar mijn mogelijkheden lees hier dan verder

Voetreflextherapie en rouwverwerking.
Iedereen heeft in zijn leven te maken met momenten van rouw; het verlies van een dierbare maar ook het verlies van een baan of perspectief voor de toekomst kan ervoor zorgen dat je een periode van rouw doorloopt. Vaak geven we zaken een "plekje". Als ik dat hoor denk ik meteen; werk aan de winkel. Rouw mag er zijn en hoeft geen plekje te krijgen. Rouw mag beleeft worden want het heeft je iets gebracht. dit hoeft geen "plekje"te krijgen waardoor je het ergens vast kan zetten maar mag gewoon ervaren worden en hoe mooi zou het zijn als je er naar verloop van tijd naar kunt kijken met een gevoel van liefde, aanvaarding en dankbaarheid dat datgene waar je rouw over beleefd een waardevol stukje van jouw leven is geweest. Lees hier meer over deze vorm van ondersteuning.

Voetreflextherapie en kanker.
Voetreflextherapie is een fijne manier om te ontspannen, even uit je hoofd. Ik hoor deze opmerking vaak als ik masseer in het Vicki Brownhuis in Den Bosch. Voetreflextherapie kan prima naast een reguliere behandeling voor kanker gegeven en ontvangen worden. Juist fijn om tussen de beladen behandelingen door even een moment voor jezelft te hebben. Lees hier meer over deze manier van ondersteunen.


Voetreflextherapie en stervensbegleiding.
Sterven krijgt binnen onze samenleving steeds meer aandacht. Degene die gaat overlijden geven we graag nog aandacht en liefde mee zodat degene die achterblijven hier ondanks het verdriet toch met een voldaan gevoel op terug kunnen kijken. Bij dit proces kan je je laten begeleiden. Degene die gaat overlijden kan misschien nog wat ruimte vinden in zijn proces om wat ervaringen die nog vast gehouden worden los te laten. Zodat degene die achterblijven terug kunnen kijken op een voltooid leven wat samen is beleefd. Lees hier meer over deze manier van ondersteunen.