Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflextherapie

IR

Ik geloof dat je met inzicht in je lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel welbevinden, je voor een groot gedeelte invloed hebt op je eigen gezondheid.

Het zal je verrassen wat er zich allemaal op je voeten bevindt, mij heeft het in ieder geval wel verrast.
Alle organen, klieren, botten, spieren en gewrichten hebben een reflexzone op de voet. Veranderingen op lichamelijk of psychisch gebied worden zichtbaar op de zones van je voeten. 

Voetreflextherapie is een behandelmethode die al eeuwenlang gebruikt wordt ter ondersteuning om je zelf genezend vermogen te activeren. Hoe we de behandelingen inzetten is afhankelijk van naar welk resultaat je toe zou willen werken. Het beste kan je kiezen voor een behandeltraject, dan gaan we samen op pad om de verlichting van je klachten ruimte te geven. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de klacht die je hebt en hoelang deze al aanwezig is. Door het masseren van de reflexzones op je voeten worden de daaraan gelinkte organen, klieren, botten, spieren en gewrichten geactiveerd. De doorbloeding komt beter op gang en afvalstoffen komen in beweging waardoor deze je lichaam makkelijker kunnen verlaten. Met voetreflextherapie wordt je klacht op een natuurlijke manier behandeld en bekeken vanuit een holistische visie. Deze visie gaat ervan uit dat jouw klacht niet alleen een lichamelijke oorzaak heeft maar dat er ook gekeken mag worden naar je geestelijke, sociale en spirituele welbevinden.

Ik ondersteun mijn behandelingen graag met fonoforese {stemvorken}, aromatherapie gedurende de behandeling en ooracupunctuur 

Voetreflextherapie en rouwverwerking.
Rouw heeft vele gedaantes gedurende ons leven. Eigenlijk ontstaan veel klachten vanuit rouw; ergens ben je door een reden uit je eigen pas gaan lopen waardoor je lichaam waarschijnlijk al vaker heeft aangegeven dat deze pas niet de jouwe is maar door de drukte, verwachtingen en verplichtingen van alledag laten we deze hints die je gratis en voor niks van je eigen lichaam krijgt graag of minder graag aan ons voorbij gaan. En dan opeens valt het je op dat je minder prettig functioneert, je klacht vraagt steeds meer aandacht van je tot je er niet meer omheen kunt en je een oplossing wil voor de klacht die zich al een tijdje heeft opgebouwd. Meestal start ik een behandeling op de eerste plaats vanuit de klacht welke omschreven wordt maar geven de behandelingen niet het gewenste resultaat dan kan ik het proberen te benaderen vanuit het persectief van de onderliggende rouw. Deze mag aandacht hebben waardoor deze de ruimte krijgt om ervaren te worden. 

Voetreflextherapie en kanker.
Wanneer je getroffen wordt door de ziekte kanker dan heeft je immuunsysteem baat bij ontspanning en ondersteuning. Via voetreflextherapie ben ik in de mogelijkheid om ontspanning te bieden voor, tijdens en na het traject wat je gaat volgen of gevolgd hebt. Hierdoor heb je kans dat vervelende bijwerkingen minder heftig voor je zijn. Ontspanning doet je lichaam goed vooral gedurende het ziekteproces wat je doorloopt en zeker ook naderhand. Het is wel altijd verstandig je behandelend arts op de hoogte te brengen en houden als je voetreflextherapie ondergaat. Neuropathie na chemo is een vervelende bijwerking, ik kan je ondersteunen tijdens en na je traject om dit probleem zoveel mogelijk te beperken. Mijn behandelingen vallen onder complementaire {aanvullende} zorg en zijn prima naast reguliere behandelingen in te zetten.

Voetreflextherapie en stervensbegleiding.
Ik gun eenieder een waardig einde, een einde welke recht doet aan de mens welke diegene altijd geweest is. Ik geef als therapeut onverdeelde aandacht aan degene die gaat sterven. Het is een oordeel loos samenzijn. Deze onverdeelde aandacht geeft diegene de mogelijkheid zich bewust te worden van eigen gedachtes en gevoelens. Hierdoor wordt de mogelijkheid gecreëerd om te zien wat er daadwerkelijk is. Op deze manier ontstaat er een gelegenheid om datgene wat gaat komen te accepteren. Uit acceptatie ontstaat vervolgens de kans op verwerking. Hierdoor wordt diegene ondersteunt om pijn en lijden te verdragen. Degene die gaat overlijden ervaart emoties. Deze emoties zijn puur, omdat ze in het hier en nu waargenomen worden, als gevolg van de huidige situatie. Met onverdeelde aandacht aanwezig zijn geeft erkenning van deze emoties en erkenning van dat wat er is en geeft dardoor ruimte voor ontkramping.  Alle emoties krijgen de ruimte om geuit te worden. Emoties die naar buiten gericht zijn worden daadwerkelijk losgelaten. Er onstaat heling als beklemmende gedachtes en emoties vrij gemaakt worden. Degene die gaat overlijden krijgt dan de ruimte om dat te ondergaan met een stille berusting, een "zijn"beleving.