Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflextherapie en dementie

                                                                                              Nieuwe mogelijkheid binnen mijn praktijk

 

Ervaart jouw naaste onrust ten gevolge van dementie.
Heeft diegene moeite om tot zichzelf te komen en lijkt hierdoor de spanning steeds verder op te lopen.
Zie je dat diegene moeite heeft met het proces waar hij of zij in terecht is gekomen dan zou ondersteuning via voetreflextherapie, handmassages, mooie muzikale klanken, fonoforese en het gebruik van etherische olie verlichting kunnen geven.

Naast mijn werkzaamheden binnen mijn praktijk wil ik graag ondersteuning aan bieden aan mensen met dementie in hun thuissituatie. Vanuit mijn jarenlange werkervaring met deze doelgroep binnen de ouderenzorg en de mogelijkheden die de afgelopen periode op mijn pad zijn gekomen via het volgen van verschillende opleidingen en scholingen voel ik dat ik hierin wat moois kan bieden. Waar deze thuissituatie is hoeft geen onderscheid te maken, diegene kan nog gewoon zelfstandig of met ondersteuning in de thuissituatie zijn maar ook al woonachtig binnen een zorgsetting. Mijn ondersteuning stem ik af op de behoeftes welke er op dat moment zijn vanuit de persoon met dementie. Tijdens mijn ondersteuning maak ik gebruik van de verschillende mogelijkheden {voetreflextherapie, voetenbaden, handmassage, muzikale klanken, fonoforese, inzet etherische olie} die ik heb om zo tot een prettig moment met diegene te komen. Dit alles om diegene met dementie zich gehoord en gezien te laten voelen waardoor er meer ruimte voor berusting kan komen.

Deze ondersteuning kan in overleg naar behoefte gepland worden. Vanuit deze momenten hoop ik mantelzorgers maar ook zorgverleners handvaten te kunnen geven waardoor contactmomenten prettiger verlopen en er door alle partijen  meer voldoening ervaren kan worden. Desgewenst kan ik opnames maken waardoor het inzichtelijk wordt hoe contact opgebouwd kan worden en wat de reactie van degene dan kan zijn. Of deze ondersteuning vergoed wordt door een zorgverzekering is afhankelijk van de keuze om een behandelplan op te stellen. Dat is namelijk een eis vanuit zorgverzekeringen om voor eventuele vergoeding vanuit de aanvullende verzekering in aanmerking te komen.