Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflextherapie en kanker

 

Wanneer je getroffen wordt door de ziekte kanker dan heeft je immuunsysteem baat bij ontspanning en ondersteuning. Via voetreflextherapie ben ik in de mogelijkheid om ontspanning te bieden voor, tijdens en na het traject wat je gaat volgen of gevolgd hebt. Hierdoor heb je kans dat vervelende bijwerkingen minder heftig voor je zijn. Ontspanning doet je lichaam goed vooral gedurende het ziekteproces wat je doorloopt en zeker ook naderhand. Het is wel altijd verstandig je behandelend arts op de hoogte te brengen en houden als je voetreflextherapie ondergaat.

Neuropathie na chemo is een vervelende bijwerking, ik kan je ondersteunen tijdens en na je traject om dit probleem zoveel mogelijk te beperken. Mijn behandelingen vallen onder complementaire {aanvullende} zorg en zijn prima naast reguliere behandelingen in te zetten.

                                                                                                   

Tips bij Neuropathie;

* Probeer regelmatig met een tennisbal onder je voeten te oefenen door deze over de vloer te laten rollen zodat je spiertjes, middenvoetsbeentjes en gewrichten uit gedaagd worden om aan het werk te gaan. Dit ondersteunt je doorbloeding is de kleinste vaatjes in je voeten waardoor deze beter de afvalstoffen kan verwerken en afvoeren.
* Probeer regelamtig jezelf uit te dagen door het doen van een evenwichtsoefening; ga met je blote voeten op 1 voet staan. Til de andere voet een stukje van de vloer en probeer dan zo te blijven staan. Heb je last van evenwichtsproblemen zorg dan dat je steun hebt in de buurt zodat je niet kan vallen door even dezed steun te gebruiken. Dit kan naast een kast, aanrecht of  stoel.
* Probeer regelamtig even echt op je tenen te gaan staan of je tenen aan de onderkant op te rekken door je voet over je tenen naar voren te bewegen. Je mag hier best even een strekking voelen maar let ten alle tijden op je grenzen.
* Als het mogelijk is masseer je voeten regelmatig. Probeer dan ook om je vingers tussen je tenen te zetten en deze wat op en neer te bewegen. Je kan hierbij gebruik maken van magnesiumolie in combinatie met een andere crème of olie. Spray eerst je voeten en onderbenen in met magnesiumolie en eventueel vervolgens met een neutrale crème, body butter of andere olie naar wens. Ik geef deze tip omdat ikzelf de magnesiumolie als wat klammig ervaar en daardoor minder prettig vind om mee in bed te kruipen  Zelf maak ik gebruik van Zechsal produkten. Een massage brengt de bloeddoorstroming op gang waardoor afvalstoffen gemakkelijker weg kunnen uit de uiterste vaten. Magnesium is een mineraal waar we gemakkelijk een tekort aan ontwikkelen maar minder gemakkelijk weer tot ons nemen via voeding. Klik hier voor meer informatie over Zechsal produkten.